Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αργοστολίου συνεδρίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2014
Τι αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου
Κοινωνία
24/02/2014 | 21:42

Το Δ.Σ. του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 2ου Λυκείου Αργοστολίου συνεδρίασε στις 14 Φεβρουαρίου 2014 και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής :

• Ειδική ρύθμιση του Υπουργείου Παιδείας ώστε οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου όλου του νομού να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με ποσόστωση.

• Να ακυρωθεί η διαδικασία έναρξης εξέτασης των μαθητών της Α΄ Λυκείου στο Νομό με τράπεζα θεμάτων

Η πολιτεία οφείλει σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη με έντονη σεισμικότητα να εξασφαλίσει:

Αντισεισμική αγωγή και εκπαίδευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών συστηματικά, ώστε να γίνουν βίωμα σε όλους οι βασικοί κανόνες αυτοπροστασίας αλλά και προστασίας σε επίπεδο ομάδας.

Τα σχολικά συγκροτήματα να ικανοποιούν τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών( μεγάλο προαύλιο, σωστή χωροθέτηση των θρανίων μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας , τζάμια ασφαλείας, κατάλληλη σκάλα , έξοδοι κ.λ.π.) για την ασφαλή διαβίωση των μέσα σε αυτά και την χωρίς προβλήματα ασφαλή εκκένωση των όταν παραστεί ανάγκη.

Τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας βαρέως τύπου .
Οι διαβεβαιώσεις ότι τα κοντέινερς του ΟΣΚ είναι υγιεινά και ότι η στέγαση θα είναι προσωρινή δόθηκαν και για το 2ο Λύκειο. Σήμερα έχει ήδη συμπληρώσει 6 χρόνια, αποδεικνύοντας το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» .

Ασφαλής μεταφορά των μαθητών σε αυτές τις συνθήκες.

Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση του σχολικών συγκροτημάτων του Φαραώ καθώς και των άλλων που έχει αποφασιστεί να γίνουν στο Νομό

Ο σύλλογος στηρίζει πάντα την κοινή δράση γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών και καλεί: την Πέμπτη 27/02/2014 στην Αθήνα, σε μαζική παράσταση στη Βουλή για επίδοση ψηφίσματος στον Υπουργό Παιδείας και στα πολιτικά κόμματα.

Στη συνέχεια :
Μέλη του συλλόγου συναντήθηκαν με το 15μελές του 2ου Λυκείου και συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα το θέμα των πανελληνίων εξετάσεων. Μετά από ψηφοφορία των μαθητών της Γ’ Λυκείου αποφασίστηκε και από τους ίδιους η ρύθμιση με ποσόστωση.

Με απόφαση του Δ.Σ έγινε πρόσκληση ψυχολόγου, η οποία και παρευρέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους γονείς των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις 22-2-12.
Η πλειοψηφία των γονέων συμφώνησε με την απόφαση των μαθητών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

2o lykeio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer