Τα θέματα που συζητήθηκαν ψηφίστηκαν ομόφωνα
Τι αποφάσισε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος στη Γενική Συνέλευση
Κοινωνία
06/12/2014 | 11:09

Την Τετάρτη 3-12-2014 στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε η γενική  συνέλευση του συλλόγου μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα είναι: Η αλλαγή του καταστατικού και η παρέμβαση με τα αιτήματά μας  στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κυριακής 7-12-2014 τις 5:30 το απόγευμα, όπου και θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Κεφαλονιάς για το έτος 2015.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα, το καταστατικό μας εναρμονίζεται με τον νόμο 1712/1987, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του αστικού κώδικα. Τονίστηκε ιδιαίτερα, τόσο από την εισήγηση του Δ.Σ., όσο και από τις παρεμβάσεις των ομιλητών, ότι ο σύλλογός μας σκοπό έχει να αγωνιστεί για τα επαγγελματικά συμφέροντα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών. Τους εξαφανίζει η οικονομική καπιταλιστική κρίση και δεν έχουν τα ίδια  συμφέροντα  με τους μεγάλους που ευνοούνται από αυτήν. Για τον λόγο αυτόν, μέλος του συλλόγου μπορεί να εγγραφεί κάθε φυσικό πρόσωπο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στους Δήμους Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είναι αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ ή απασχολεί: έως έξι εργαζόμενους στην παροχή υπηρεσιών ή στη βιοτεχνία, ανεξάρτητα από την εταιρική μορφή. Η επωνυμία και η σφραγίδα του συλλόγου παραμένει η ίδια, έτσι όπως φαίνεται στην παρούσα ανακοίνωση.

Για το δεύτερο θέμα αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, που θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου την Κυριακή 7-12-2014 και ώρα 5:30 το απόγευμα, όπου θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός  του έτους 2015. Η παρέμβασή μας θα περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα για την οικονομική ανακούφισή μας,  όσο διαρκεί η κρίση  και καλούμε τους συναδέλφους, τους επαγγελματικούς συλλόγους και φορείς να παραστούν.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ:

  1. Μηδενικά δημοτικά τέλη και φόρους, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.
  2. Μείωση του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού που έρχεται στον λογαριασμό της ΔΕΗ κατά 50%.
  3. Το τέλος Ακίνητης Περιούσιας (ΤΑΠ) να μειωθεί στο 10% από το 35% που είναι σήμερα.
  4. Να καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους  ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  5. Να μειωθεί η τιμή του κυβικού του νερού κατά 50% στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους μικροσυνταξιούχους και τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
  6. Να απαλλαγούν από τα Δημοτικά Τέλη οι μικροί εποχιακά λειτουργούντες επαγγελματίες, για το διάστημα που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις τους (εστιατόρια, μικρά καταλύματα κλπ).
  7. Να καταργηθούν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς.
  8. Όχι στις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων μικρών επαγγελματιών και φτωχών λαϊκών οικογενειών.
  9. Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στους μικροεπαγγελματίες της παραλίας Αργοστολίου και να λυθεί οριστικά το θέμα αδειών κοινόχρηστων χώρων από: Δήμο, Λιμενικό Ταμείο, Λιμεναρχείο, Περιφέρεια.
  10. Να ακυρωθούν τα πρόστιμα στα παραλιακά καταστήματα της Σάμης και να δοθεί άμεσα οριστική λύση από τα συναρμόδια υπουργεία.

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ:  3-12-2014

Εμποροεαπαγγελματικός Σύλλογος Κεφαλονιάς και Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer