Δηλώνουμε έκπληκτοι για την εξέλιξη αυτή και μάλιστα προκαλούμενη από ιατρό του Ε.Σ.Υ., που πέραν όλων των άλλων έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη.
Τι απαντάνε σε καταγγελίες ιατρού οι «Φίλοι του Μαντζαβινάτειου»
Κοινωνία
05/09/2014 | 09:50

Από το 2011 το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Μανταβινάτειο», σε συνεργασία με πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας και άλλα Νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης, πραγματοποιεί πρόγραμμα επισκέψεων γιατρών κατόπιν μετακίνησής τους. Στο διάστημα αυτό, αρκετοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (διαβητολόγοι, ενδοκρινολόγοι, παιδορθοπεδικοί, παιδοκαρδιολόγοι, κ.α.) επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Ληξουρίου.
Οι μετακινούμενοι γιατροί επισκέπτονται το νοσοκομείο του τόπου μας, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων οικειοθελώς και αφιλοκερδώς. Ο Σύλλογος Φίλων του Νοσοκομείου στήριξε και στηρίζει τις μετακινήσεις των γιατρών αυτών, χωρίς καμμία επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, καλύπτοντας τα όποια έξοδα των οδοιπορικών τους. Αναφέρεται σχετικά, ότι για τις μετακινήσεις αυτές υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ.

Στις μύριες, λοιπόν, δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και το νοσοκομείο μας στην ικανοποίηση του ιερού δικαιώματος των συμπολιτών μας στην υγεία, ήλθαν τελευταίως να προστεθούν «βέλη εξ οικείων».

Για τις 22/8/2014 είχε προγραμματιστεί εξωτερικό ουρολογικό ιατρείο από τον συμπατριώτη μας, ιατρό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο Λάρισας κ. Αραβαντινό. Όμως, στις 18/8 ο ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας κ. Ιωάννης Φισφής κατέφυγε στον Ιατρικό Σύλλογο του τόπου μας και στον Εισαγγελέα, μέσω εγγράφου, που κατέθεσε στο Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, ζητώντας να ανακληθεί η πραγματοποίηση του ιατρείου αυτού, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι σύννομη η διαδικασία και ….. «ότι το ιατρείο αυτό ΤΙΠΟΤΕ δεν θα προσέφερε στους ασθενείς, αφού μπορούν με ….. τόση άνεση να εξυπηρετηθούν μεταβαίνοντας στο Αργοστόλι και ακόμη, ότι προκαλείται στον ίδιο και σε συναδέλφους του «ηθική βλάβη».
Εξαιτίας αυτής της αρνητικής εξέλιξης, ο μεν κ. Αραβαντινός απογοητεύτηκε οικτρά από την συμπεριφορά του συναδέλφου του, το δε Νοσοκομείο δεν ολοκλήρωσε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διεργασίες και το προγραμματισμένο για τις 22/8 ιατρείο ματαιώθηκε. Οι 30 και πλέον συμπολίτες μας, που είχαν ήδη δηλώσει επιθυμία να εξεταστούν, δεν εξυπηρετήθηκαν.
Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι κάτοικοι της Παλικής, για ποιον λόγο δεν πραγματοποιήθηκε το ουρολογικό ιατρείο και γιατί θα αναγκαστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, να μετακινηθούν διά ξηράς ή θαλάσσης, υποβαλλόμενοι σε ταλαιπωρία και έξοδα, για να εξετασθούν οπουδήποτε αλλού.
Σημειώνουμε ακόμη, ότι ο κ. Φισφής έκρινε «μη σύννομο» το ιατρείο, ισχυριζόμενος ότι απαιτείται για την πραγματοποίησή του άδεια του επιστημονικού συμβουλίου και της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αργοστολίου, αγνοώντας ότι, παρά τους «ευσεβείς πόθους» κάποιων, το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο έχει την δική του αυτονομία ως Ν.Π.Δ.Δ. και συναποτελούν πλέον με το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας διασυνδεόμενα νοσοκομεία.
Δηλώνουμε έκπληκτοι για την εξέλιξη αυτή και μάλιστα προκαλούμενη από ιατρό του Ε.Σ.Υ., που πέραν όλων των άλλων έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Ας γνωρίζει ο κ. Φισφής, ότι άλλοι συνάδελφοί του, από το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας πολλαπλές φορές επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο του τόπου μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους οικειοθελώς, εν αντιθέσει με τον ίδιο, που ουδέποτε προσέφερε ο ίδιος τις υπηρεσίες του.
Παρακαλούμε τον κ. Φισφή να σκεφθεί ψυχραιμότερα ποιοι υφίστανται πραγματικά ηθική βλάβη και ποιοι, δυστυχώς, κινδυνεύουν να υποστούν και σωματική βλάβη από την συμπεριφορά του και, με σεβασμό στο ιερό του λειτούργημα, να ανακαλέσει τα όσα απαράδεκτα δήλωσε και έπραξε.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Ασθενούς του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου – Μαντζαβινάτειου»
Γεώργιος Χρηστόπουλος–Γερουλάνος
Χειρουργός Παίδων
Τ. Δ/ντης ΕΣΥ

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε επιστολή – απάντηση και ο Διοικητής κ. Μαρκάτος. Αναλυτικά, ο κ. Μαρκάτος αναφέρει τα εξής:

Όπως είναι ευρέως γνωστό από το 2011 στο Νοσοκομείο μας μετακινούνται γιατροί Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας (Πανεπιστημιακών και τριτοβάθμιων), προκειμένου να μας προσφέρουν αναβαθμισμένες και ειδικευμένες υπηρεσίες σε ανάγκες που αντιμετωπίζουμε, συμπληρωματικά με υπηρεσίες που προσφέρουν Γιατροί του τόπου μας.

Να σημειωθεί ότι οι Γιατροί αυτοί είναι κυρίως συμπατριώτες μας, έρχονται αφιλοκερδώς και κατόπιν πάντοτε σχετικών εγκρίσεων του ΕΣΥ. Για τις 22/8/2014 λοιπόν προγραμματίζαμε να εξετασθούν ασθενείς από τον συμπατριώτη μας ουρολόγο, Ευάγγελο Αραβαντινό, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Όμως στις 18/8/2014 κατατέθηκε από τον κ. Φισφή, Ουρολόγο του Γ.Ν. Κεφαλληνίας έγγραφο προς το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων το οποίο απεστάλλει και στον εισαγγελέα και στον ιατρικό σύλλογο, σύμφωνα με το οποίο ζητούσε να ανακληθεί το προγραμματισμένο ουρολογικό ιατρείο, γιατί προκαλείται όπως ισχυρίζεται ηθική βλάβη τόσο στον ίδιο όσο και στο Νοσοκομείο το οποίο εργάζεται και ακόμη ότι δεν είμαστε σύννομοι γιατί δεν υπάρχει έγκριση του επιστημονικού Συμβουλίου και της Διοίκησης του Γ.Ν Κεφαλληνίας.

Αγνοώντας βεβαίως ότι το Γ.Ν. Ληξουρίου αποτελεί από μόνο του Νοσοκομείο και δεν είναι παράρτημα του Γ.Ν. Κεφαλληνίας. Αποτέλεσμα λοιπόν των ενεργειών του εν λόγω γιατρού ήταν να ακυρωθεί το προγραμματισμένο ιατρείο γιατί αφενός ο κ. Αραβαντινός οικτρά απογοητεύθηκε από το συμβάν, αφετέρου δε το Νοσοκομείο μας δεν ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Λυπούμαστε για την εξέλιξη αυτή, που δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα τριάντα και πλέον συμπολίτες μας να μην εξυπηρετηθούν από το Νοσοκομείο μας. Η υποχρέωσή μας ως Νοσοκομείο για όσους Γιατρούς από άλλα Νοσοκομεία της χώρας μας ή το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας που μας έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα είναι μεγάλη και δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας να φέρνουμε Γιατρούς στον τόπο μας.
Ο Αναπληρωτής Διοικητής
Διονύσης Μαρκάτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer