Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», αναφορικά με την απευθείας ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από τα Μ.Μ.Ε.
Τι απάντησε στο Καλούδη ο Σπύρου αναφορικά με τα τοπικά ΜΜΕ
Πολιτική
04/02/2012 | 09:15

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, σε απάντηση της επερώτησης του επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργου Καλούδη, σχετικά με την απευθείας ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου από τα Μ.Μ.Ε. των Επτανήσων, διευκρινίζει:

1) Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η κάλυψη των οδοιπορικών των δημοσιογράφων και τεχνικών, καθώς και το κόστος για την απευθείας μετάδοση από τα Μ.Μ.Ε της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Εάν παρά ταύτα, εσείς γνωρίζετε νόμιμο τρόπο για τη συγκεκριμένη δαπάνη, ας τον υποδείξετε για να υλοποιηθεί η πρότασή σας.

2) Σχετικά με τον ισχυρισμό σας, για τα τεράστια κονδύλια που διοχετεύουν τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) στα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε και εφημερίδες, σας διαβεβαιώνω ότι δεν είναι στις προθέσεις μου να υιοθετήσω και να εφαρμόσω στην Περιφέρειά μας, κακές πρακτικές του αθηνοκεντρικού κράτους.

3) Τέλος, όσον αφορά τη βούλησή μου για την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, γνωρίζετε ότι αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά μου, η διαφάνεια σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής δράσης μου. Άρα, είναι αυτονόητο ότι επιθυμώ την απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Π.Σ, αλλά αυτό εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Μ.Μ.Ε της Περιφέρειάς μας, αφού όπως σας εξήγησα δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για την επιχορήγηση των μεταδόσεων.

Επιπροσθέτως σας ενημερώνω ότι διερευνήθηκε -από την πρώτη στιγμή- η δυνατότητα υποστήριξης των απευθείας μεταδόσεων των συνεδριάσεων του Π.Σ, αλλά χωρίς να τελεσφορήσει αφού αντίκειται στις κείμενες διατάξεις δημοσιονομικού ελέγχου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer