Τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του Ιωάννη Τέντε διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Τιμητική εκδήλωση για τον Ιωάννη Τέντε
Κοινωνία
26/10/2014 | 13:56

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Τιμητική εκδήλωση στο πρόσωπο του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν Εθνικού Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Σ’ αυτή παρέστησαν οι αρχές του νησιού αλλά και φοιτητές του Τμήματος για να ακούσουν την ομιλία του κ. Τέντε για τον ρόλο της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός, Σύμβουλος, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού/Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγής Καππάτος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Χρηστος Λευκαδίτης, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων, Νίκος Μπούκας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, και άλλοι. Την εκδήλωση του κ. Τέντε προλόγισε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων, Αγης Κονιδάρης, ο οποίος έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Διοίκουσας Επιτροπής του ΤΕΙ, Ναπολέοντα Μαραβέγια και τον Αντιπρόεδρο, Γιάννη Πολίτη. Οι δύο τελευταίοι, φορώντας τον παραδοσιακό τήβεννο, προσφέρεραν τιμητικό έπαινο στον κ. Τέντε και μίλησαν για την αξία της παρουσίας του στην Κεφαλονιά ενώ αναφέρθηκαν και στο έργο του μέχρι σήμερα στον Άρειο Πάγο αλλά και στο νέο του ρόλο εδώ και ένα χρόνο ως Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

tei_tentes2

Εν συνεχεία, ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Τέντε, ο οποίος ανέλυσε τις αρμοδιότητες του ως Εθνικός Συντονιστής και αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει η δημοσιογραφία και επικοινωνία για την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις της διαφθοράς. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμούς από τη Βουλευτή, Αφροδιτη Θεοπεφτάτου και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Σπύρο Γαλιατσάτο, ο οποίος προσέφερε συμβολικά στον κ. Τέντε και ένα βιβλίο για την ιστορία της Κεφαλονιάς. “Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε το ίδρυμα σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο καλέσαμε σήμερα τον Εθνικό Συντονιστή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να απευθύνει μια ομιλία για το ζήτημα της δημοσιογράφιας και της πεικοινωνίας για τη διαφθορά. Με τη ευκαιρία αυτή δώσαμε και μια τιμικηιτκή διάκριση σ’ αυτόν τον εξαιρετικό δικαστή που αναγνωρίζεται από όλη την ελληνική κοινωνία ως αδέκαστος και αδιάφθορος. Είναι μια μεγάλη τιμή για το Τμήμα μας, για όλο το νησί και τον τιμήσαμε όσο γίνεται περισσότερο.

tei_tentes3

Στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να δεχθούμε και άλλες μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού δημίσιου βίου και να τους τιμήσουμε αναλόγως.Αυτή είναι η ιδέα για να δέιξουμε στην λεληνική κοινωνία ότι ο ρόλος της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι μόνο εκπαιδευτικός και ερευνητικός αλλά και ρόλος παιδαγωγικός και επιμορφωτικός για την κοιωνία και τους φοιτητές μας. Στόχο μας έιναι να φέρουμε προσωπικότητες από την Ελλάδα και το ξεωτερικό να μας μιλήσουν και με την ευκαιρία να τους τιμήσουμε διότι πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται η σημασία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων”. Ο κ. Τέντες ανέφερε από τη μεριά του: “Είμαι πολύ χαρούμενος και ιδια΄τερα συγκινημένος που βρέθηκα σε έναν χώρο που τον θεωρώ ως πατρίδα μου, τα Επτάνησα, για να παραστώ σε μια τελετή μέσα στην οποία με τίμησαν. Επειδή η πρόσκληση προέρχεται από το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας θέλησα να εξάρω τη σημασία που έχει η επικοινωνία στον αγώνα κατά της διαφθοράς. Αυτό ήταν το αντικείμενο της ομιλίας μου”.

tei_tentes4 tei_tentes5 tei_tentes6
Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer