Το προηγούμενο μοντέλο του συγκεκριμένου πλοίου βρέθηκε στην Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια του μεγάλου καταστροφικού σεισμού του 1953, και αμέσως πρόσφερε με αυταπάρνηση πολύτιμη βοήθεια εκείνη την δύσκολη περίοδο
Τιμήθηκε ο κυβερνήτης του Βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS DARING D32
Κοινωνία
02/05/2017 | 17:40

Τιμήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτωση ο κυβερνήτης του HMS DARING, D32, που αποτελεί την ναυαρχίδα του Βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το προηγούμενο μοντέλο του συγκεκριμένου πλοίου βρέθηκε στην Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια του μεγάλου καταστροφικού σεισμού του 1953 που ισοπέδωσε το νησί μας και αμέσως πρόσφερε με αυταπάρνηση πολύτιμη βοήθεια εκείνη την δύσκολη περίοδο, μία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης εκ μέρους του τότε κυβερνήτη αλλά και του πληρώματος.

Για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη των Κεφαλονιτών που ποτέ δεν ξεχνούν αλλά και σαν ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας παρουσία και του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου τίμησαν με πλακέτα τον κυβερνήτη του πλοίου και του πρόσφεραν πολλά αναμνηστικά δώρα από την Κεφαλονιά. Επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το πολύ ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό που είχε συγκεντρώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ριφόρτσο»  και αναφερόταν στα γεγονότα του σεισμού του 1953.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του εθιμοτυπικού το Λύκειο Ελληνίδων πρόσφερε ένα παραδοσιακό κέρασμα στον κυβερνήτη και στους επισήμους ενώ στη συνέχεια έγινε και κατάθεση στεφάνου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Ρακατζή όπου βρίσκεται και η μαρμάρινη επιγραφή προς τιμήν του τότε Κυβερνήτη και του πληρώματος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξης Μοσχονάς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Ριφόρτσο», Διονύσης Φωκάς.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer