Θα έπρεπε κανονικά ο λαός της Κεφαλλονιάς να έχει λόγο στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη του
Της Κεφαλλονιάς τής πρέπει ένας πνευματικός πατέρας του ύψους του Πρ. Γεράσιμου Φωκά
Εκκλησία
18/02/2015 | 16:07

Της Ευρυδίκης Λειβαδά

Θα έπρεπε κανονικά ο λαός της Κεφαλλονιάς να έχει λόγο στην εκλογή του νέου Μητροπολίτη του. Δυστυχώς όμως, από όσο γνωρίζω, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γιατί αν ίσχυε, ένα είναι βέβαιο: πως η πλειοψηφία αναμφίβολα θα συμφωνούσε πως επιθυμεί για πνευματικό ηγέτη της τον πατέρα Γεράσιμο Φωκά.

Αυτόν που σε κάθε περίπτωση στάθηκε δίπλα στους Κεφαλλονίτες –εντός και εκτός νησιού. Που ήρθε αρωγός με κάθε τρόπο στα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους, σε αυτά που κλείνουν ερμητικά οι πόρτες των σπιτιών τους και σε αυτά που είναι κοινά για όλους.

Δεν θα αναφερθώ στο ήθος, στις αξίες, στην προσωπικότητα, στην καλοσύνη, στην καλλιέργεια, στην πνευματικότητα και στην ταπεινότητα του πρωτοσύγκελου της Ι. Μητροπόλεώς μας, στοιχεία που είναι σε όλους γνωστά, σε συνάρτηση με τον σεμνό βίο του.

Θα αναφερθώ στη μεγάλη του προσφορά στους ανήμπορους και μοναχικούς, ηλικιωμένους και μη, της Κεφαλλονιάς, φιλανθρωπικό έργο μέγιστης αξίας, που ίσως δεν είναι γνωστό σε ορισμένους, καθώς ο σεβαστός κι αγαπημένος μας σεμνός πατέρας Γεράσιμος δεν είναι οπαδός της φράσης «Θνάσκει σιγαθέν καλόν έργον».

Είθε να μας αξιώσει ο Θεός να τον έχουμε σύντομα Μητροπολίτη μας. Είθε να αξιώσει ο Θεός την Κεφαλλονιά μας να τον έχει πνευματικό της ηγέτη. Γιατί έχει ανάγκη το νησί μας έναν Κεφαλλονίτη ιερωμένο του πνευματικού βεληνεκούς του πατέρα Γεράσιμου Φωκά.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer