Σχετικά με την εμφάνιση της ασθένειας του καρκίνου (φυματίωση) της ελιάς.
Την προσοχή των ντόπιων ελαιοκαλλιεργητών εφιστά ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός
Κοινωνία
09/10/2014 | 22:14

Την προσοχή του Κεφαλλονίτη και Θιακού ελαιοκαλλιεργητή εφιστά ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός σχετικά με την εμφάνιση της ασθένειας του καρκίνου (φυματίωση) της ελιάς.
Πρόκειται για ασθένεια η οποία οφείλεται σε μια παθοποικιλία του βακτηρίου Ψευδομονάδα, η μετάδοση του οποίου γίνεται με την βροχή και τον άνεμο. Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της είναι ο σχηματισμός εξογκωμάτων στα κλαδιά, στον κορμό, στις ρίζες και σπανιότερα στα φύλλα του ελαιόδεντρου.
Την εμφάνιση της ασθένειας ευνοούν οι πληγές και οι σχισμές στα ελαιόδεντρα που δημιουργούνται συνήθως μετά το κλάδεμα ή με το ράβδισμα που συνηθίζεται κατά τη συγκομιδή, αλλά και έπειτα από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Πάνω σ’ αυτές τις πληγές δημιουργούνται τα καρκινώματα τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν κηλιδώσεις πάνω στους καρπούς μειώνοντας την δραστικότητα των δένδρων, καθιστώντας τα καχεκτικά με αποτέλεσμα να ξηραίνονται.
Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης στηρίζοντας έμπρακτα τον ντόπιο ελαιοκαλλιεργητή παρέχει δωρεάν τεχνικές συμβουλές, προτείνοντας προληπτικές δράσεις, σε όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για θέματα που έχουν σχέση με την ελαιοκαλλιέργεια.
Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer