Θα πραγματοποιηθεί και προσυγκέντρωση στην πλατεία Καμπάνας
Την Παρασκευή η Αλέκα Παπαρήγα μιλάει στο Εργατικό Κέντρο
Πολιτική
21/01/2015 | 19:24

Τις τελευταίες μέρες, βλέπουμε τους δύο «πυλώνες» του δικομματισμού, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να ισχυρίζονται πως εάν ο λαός ακολουθούσε την πρόταση του ΚΚΕ, θα είχαμε δήθεν οδηγηθεί στην «απομόνωση» της χώρας και ούτε λίγο ούτε πολύ δε θα είχαμε σχέσεις με κανένα κράτος… Ψεύδονται ασύστολα! Γιατί τότε, σήμερα, που είμαστε μέσα στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να πάρουμε πετρέλαιο φθηνό από το Ιράν, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλει η ΕΕ και οι ΗΠΑ ενάντια σ’ αυτή τη χώρα;

Σήμερα, εντός των τειχών της ΕΕ, είναι που δεν μπορούμε να εξαγάγουμε αγροτικά προϊόντα στη Ρωσία, και την πληρώνουν οι Έλληνες αγρότες, εξαιτίας των κυρώσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και των αντίμετρων που αυτή πήρε.

Η πραγματικότητα είναι πως μια άλλη Ελλάδα, για την οποία εμείς αγωνιζόμαστε, κι όπου η οικονομία θα λειτουργεί με βάση την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και η εξουσία θα ανήκει στο λαό κι όχι σε μια χούφτα ομίλους και στα κόμματά τους, ο λαός μας θα μπορεί να αναπτύσσει σχέσεις με όλους τους λαούς και τις χώρες, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Κι όχι όπως γίνεται σήμερα, όπου τα γρανάζια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ καθορίζουν το τι θα παράγουμε, με ποιον μπορούμε και με ποιον δεν μπορούμε να έχουμε σχέσεις, ή που βάζουνε το λαό μας να πληρώνει υποβρύχια που γέρνουνε κι άλλους εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.

Μια Ελλάδα της εργατικής – λαϊκής εξουσίας θα είναι σε θέση να αναπτύσσει σχέσεις, στη βάση της αμοιβαιότητας και προς όφελος του λαού, κι όχι κάποιων συγκεκριμένων μονοπωλίων, με όλες τις χώρες.

Πολύ περισσότερο που η χώρα μας είναι μεταξύ τριών ηπείρων, της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής. Κι αυτό που είναι μειονέκτημα σήμερα, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι «δρόμοι» του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, γενικότερα οι «δρόμοι» περάσματος των προϊόντων σε συνθήκες καπιταλισμού είναι βαμμένοι με αίμα, θα γίνει πλεονέκτημα για το λαό και τη χώρα. Εδώ βρίσκεται, τόσο για το λαό μας, όσο και για τους άλλους λαούς, η ελπίδα για την ειρήνη, την ασφάλεια, την ανάπτυξη προς όφελός τους.

Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη, θα είναι μια παρακαταθήκη σ’ αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτήν την προοπτική, που είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει το ειρηνικό μέλλον των λαών. Θα είναι ταυτόχρονα μήνυμα καταδίκης του ευρωατλαντισμού, της υποταγής και μοιρολατρίας, που καλλιεργούν οι δυνάμεις του δικομματισμού και οι «κολαούζοι» τους.

Θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο «αποκούμπι», για να παλέψουμε την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη του λαού μας προς κάθε λαό που αγωνίζεται, όπως είναι ο λαός της Παλαιστίνης, που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με την ισραηλινή βαρβαρότητα! Για να εμποδίσουμε την παραπέρα υποχώρηση από κυριαρχικά δικαιώματα. Για να δημιουργήσουμε εμπόδια στην εγκληματική δράση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών. Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτείται να είναι δυνατό το ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης σας καλεί στη συγκέντρωση που πραγματοποιεί την Παρασκευή 23 Γενάρη 2015 και ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Ομιλήτρια: ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ.

Προσυγκέντρωση: 5.30μ.μ. στην πλατεία Καμπάνας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer