Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με αφορμή την αποκάλυψη δράσης της εγκληματικής ομάδας επεισοδίων καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού να παραιτηθεί
Την παραίτηση Κοντονή ζητά ο Παναθηναϊκός
Αθλητισμός
26/02/2016 | 18:06

Μετά την σύλληψη μιας εγκληματικής ομάδας που προκαλούσε… παντού επεισόδια και μεταξύ άλλων έβαλε το… χεράκι της και στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στη Λεωφόρο που δεν ξεκίνησε ποτέ, η «πράσινη» ΠΑΕ επιτίθεται στον Σταύρο Κοντονή και ζητάει την παραίτησή του, καθώς όπως αναφέρει είχε εξηγεί πως υπήρχαν προβοκάτσια και δεν έπρεπε να τιμωρηθεί.

Στο τέλος της ανακοίνωσης, υπάρχει και υστερόγραφο… ειρωνείας προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, για τον οποίο νωρίτερα γίνεται αναφορά στο ότι όχι μόνο δεν συμβάλει στη λύση του προβλήματος με την βία, αλλά είναι πλέον και ο ίδιος μέρος της.

Η ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός

«Ο Παναθηναϊκός έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι τα θέματα βίας που ταλαιπωρούν τα ελληνικά γήπεδα και το ποδόσφαιρό μας, ξεπερνούν κατά πολύ οπαδικά σχήματα.

Αυτά, άλλωστε, είχαμε τονίσει στον Υπουργό κ. Κοντονή στις κατ΄ιδίαν συνομιλίες μας και όχι όσα ο ίδιος νόμισε ότι είχε καταλάβει.

Εκθέσαμε, λοιπόν, τότε στον κ. Υπουργό, που προφανώς τώρα ασχολείται για πρώτη φορά και με το ποδόσφαιρο και με τα θέματα βίας, τους φόβους μας για οργανωμένη προβοκάτσια που εκδηλώθηκε στο ματαιωθέν ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Επισημάναμε μάλιστα επανειλημμένα όσα τώρα αποκαλύπτονται μέσα από τις έρευνες της κρατικής Ασφάλειας για δράση «μπαχαλάκηδων» οργανωμένου εγκλήματος και «κοσοβάρων» που δρουν και στη νύχτα και σε διαδηλώσεις.

Τι είχαμε πει, λοιπόν, στον κ. Υπουργό; Ότι εάν θέλει να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας, πρέπει η Πολιτεία να διευρύνει τις έρευνές της συνδυαστικά στο πεδίο των κοινωνικών εκρήξεων, στη δράση των μπράβων της νύχτας, σε «ραντεβού θανάτου» βίαιων ομάδων Ελλήνων και αλλοδαπών και στις διασυνδέσεις των παραπάνω «κέντρων» που επιδιώκουν να εκτονώνουν τη δράση τους και έξω από ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως αυτό γίνεται σε όχι λίγες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως, ο κ. Υπουργός, αφού άκουσε έκπληκτος τις πικρές αλήθειες, αρκέστηκε στα εύκολα. Να τιμωρήσει βαριά τον Παναθηναϊκό, ως μη όφειλε, για πράξεις που δεν βαρύνουν την Π.Α.Ε. και τη «Θύρα 13».

Έπειτα από τις νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας –και «μπράβο» στην Αστυνομία- θεωρούμε ότι είναι έκθετος τόσο ο κ. Κοντονής όσο και οι αθλητικές Αρχές.

Ας μας υποδείξει ο κ. Υπουργός πώς με τον υποκριτικό νόμο του μπορεί μια ΠΑΕ μόνη της να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα;

Και πώς θα το αντιμετωπίσει η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός και η «Θύρα 13» που τολμούν να αποκαλύπτουν και να διαμαρτύρονται για τα σκάνδαλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εγκληματική συμμορία, ενώ ταυτόχρονα τιμωρούνται άδικα με σκληρότατο και έκνομο τρόπο;

Με τους χειρισμούς και τη στάση του ο Υπουργός κ. Κοντονής όχι μόνο δεν συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά το διογκώνει και γίνεται μέρος του.

Γι’ αυτό ζητούμε εδώ και τώρα την παραίτησή του. Επίσης ζητούμε από την Πολιτεία να ενσκύψει με όλους τους φορείς και με σοβαρά στελέχη στην αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος.

Υ.Γ. Επειδή η πολιτική ευθιξία είναι είδος εν ανεπαρκεία στη χώρα, πιστεύουμε ότι ο κ. Κοντονής όχι μόνον δεν θα παραιτηθεί, αλλά είναι ικανός να προχωρήσει σε νέα παραδειγματική τιμωρία του Παναθηναϊκού και της «Θύρας 13», αυτή τη φορά με αφορμή… τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και τον εμπρησμό του βαν της ΕΡΤ.».

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer