Στην εκδήλωση έγινε και παρουσίαση εργασίας από ομάδα σπουδαστών του τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΤΕΙ.
Την πίτα τους έκοψαν οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας (βίντεο)
Κοινωνία
11/01/2014 | 11:00

Της Γιάννας Κουλουμπή
Σε ένα σχεδόν γεμάτο Δημοτικό Θέατρο, οι εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας Κεφαλονιάς έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, το απόγευμα της Παρασκευής, 10 Γενάρη.
Το παρόν έδωσαν οι ομάδες: δασοπροστασίας Κεφαλονιάς – Μεταξάτα, προστασίας περιβάλλοντος –  Πυλάρου, δασοπροστασίας Ελειού – Πρόννων, δασοπροστασίας Παλλικής και προστασίας περιβάλλοντος Ερίσου.
Την κοπή έκανε ο πανοσιολογιότατος πατέρας Γεράσιμος Φωκάς, ευχόμενος από καρδιάς καλή χρονιά και δύναμη σε όλους. Στη συνέχεια ο Σπύρος Μοσχόπουλος από την ομάδα της δασοπροστασίας των Μεταξάτων κάλεσε στο βήμα για έναν χαιρετισμό τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Σάββα Σαββαόγλου, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Μηλτιάδη Τετενέ, τον πρώην διοικητή της πυροσβεστικής Νίκο Κυρίτση, τον Περιφερειακό Σύμβουλος Γιώργο Καλούδη, την Περιφερειακό Σύμβουλο Τζόγια Γρουζή, τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας Σπύρο Ματιάτο, τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» Θεόφιλο Μιχαλάτο, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Ευάγγελο Κεκάτο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκο Κοτσιλίνη, τον επικεφαλής της «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκο Γκισγκίνη και τον κ. Γασπαρινάτο λόγω της παρουσίας του στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

pita-ethelontwn1

Αξίζει να τονίσουμε ότι η παρουσία του Γιώργου Καλούδη δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού ο περιφερειακός σύμβουλος, ανάμεσα στα άλλα, έκανε ένα σχόλιο με νόημα. «Από τη μια έχουμε τις εθελοντικές ομάδες και από την άλλη τις κυβερνητικές οργανώσεις που έφαγαν τα τελευταία χρόνια ένα δισεκατομμύριο ευρώ» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Καλούδη, για να αποσπάσει τα χειροκροτήματα του κόσμου.
Επίσης, σημαντική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Ευάγγελος Κεκάτος ζήτησε από όλους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τον χαμό σε ώρα καθήκοντος, πριν από λίγα χρόνια, του Στέργιου Κωτούλα.
Στην εκδήλωση έγινε και παρουσίαση εργασίας από ομάδα σπουδαστών του τμήματος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με θέμα «εθελοντικές ομάδες και πολιτική προστασία, η περίπτωση της Κεφαλονιάς».
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση στο χώρο έξω από την αίθουσα προβολών του Δημοτικού Θεάτρου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer