Μονοπάτια που συνδέονται με την ιστορία του ελληνικού λαού και με μια από τις κορυφαίες στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα
Την Κυριακή ανεβαίνουμε στα μονοπάτια της Σέλας
Κοινωνία
29/07/2015 | 20:09

Τ.Σ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΑ

(ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΡΑΧΗΣ)

ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ Ο ΔΣΕ

Την Κυριακή 2 Αυγούστου ανεβαίνουμε στα μονοπάτια της Σέλας, μονοπάτια που συνδέονται με την ιστορία του ελληνικού λαού και με μια από τις κορυφαίες στιγμές του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, την τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ. Θα κινηθούμε κυρίως γύρω από τις περιοχές που έδρασε και σκοτώθηκε ο ηρωικός αντάρτης Γεράσιμος Γρηγοράτος ή Αστραπόγιαννος και η ομάδα του.

Σημειώνουμε ότι τόσο η φύση όσο και η χρονική διάρκεια της διαδρομής δεν είναι κατάλληλη για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Η συνολική διάρκεια του περιπάτου θα είναι περίπου 5 ώρες. Η διαδρομή θα καταλήξει στην παραλία της Αντίσαμου, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες για μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια, και στην πορεία θα γίνουν στάσεις για ξεκούραση.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να φοράνε ελαφρύ αρβυλάκι ή αθλητικά παπούτσια, μακρύ ελαφρύ παντελόνι ή φόρμα, πουκάμισο ή ελαφριά μπλούζα και καπέλο. Ακόμα πρέπει να έχουν μαζί τους παγούρι με νερό 1 ή 1,5 λίτρο, γυαλιά ηλίου, ένα δεύτερο φανελάκι και ζευγάρι κάλτσες, και λίγα τρόφιμα (ξηρά τροφή, φρούτο ή τοστ) σε ένα μικρό σακίδιο πλάτης (π.χ. σχολικό).

Προσοχή! Χρειάζεται καλός ύπνος το προηγούμενο βράδυ και καλό πρωινό την Κυριακή.

H αναχώρηση των αυτοκινήτων για τα Ζερβάτα, που θα είναι το εναρκτήριο σημείο της διαδρομής, θα γίνει από το Γήπεδο Αργοστολίου στις 7.00 το πρωί.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer