Τα μεγάλα κανάλια πρόβαλαν με τον "δικό τους" τρόπο το μεγάλο μας θέμα, μεγεθύνοντας ζημιές και προβλήματα, που εκείνα επέλεγαν
Τηλεοπτική τοπική και πλήρης ενημέρωση
Κοινωνία
12/02/2014 | 22:28

Του Ρωσσέτου Λούζη

Σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές που ζει το νησί μας λόγω των σεισμών, που όλοι μας προσπαθούμε να επουλώσουμε τις ζημιές και να ξαναβρούμε την καθημερινότητά μας , με τον καλύτερο τρόπο , παρά τις όποιες αδυναμίες που δεν είναι ώρα να αποτιμηθούν , πιστεύω ότι σημαντικό στοιχείο , που θα συμβάλει καθοριστικά σε κάθε επίπεδο και τομέα , είναι η σωστή , συνεχής , άμεση και πλήρης ενημέρωση με ήχο και εικόνα .

Το μεγάλα κανάλια πρόβαλαν με τον ΄΄ δικό τους ΄΄ τρόπο το μεγάλο μας θέμα , μεγεθύνοντας ζημιές και προβλήματα , που εκείνα επέλεγαν . Θέματα που κυρίως μπορούσαν να εντυπωσιάσουν , επαναλαμβάνοντας εικόνες και συγκεκριμένες περιπτώσεις , που γενίκευαν μια εικόνα , που στη πραγματικότητα εχει πολύ μικρότερη έκταση . Πολλά σοβαρά θέματα , και κυρίως η σωστή και πλήρης ενημέρωση για το τι γίνεται τώρα και τι και πως θα γίνει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο μέλλον , έχουν μείνει άθικτα .

Έχουν δε αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις , που δεν παρουσιάστηκαν συνεντεύξεις και ΄΄ ψύχραιμες ΄΄ φωνές ….γιατί δεν ταίριαζαν με το ύφος και το κλίμα των ανταποκρίσεων τους.
Δυστυχώς το νησί μας , για λόγους , που δεν έχει τώρα νόημα να αναλυθούν , δεν διαθέτει κανένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι για να παίξει καταλυτικό και αποφασιστικό ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση .

Χωρίς να υποτιμώ τον σημαντικό ρόλο και συμβολή των τοπικών διαδικτυακών μέσων , ραδιοφώνων και εφημερίδων , που παίζουν σωστά τον ρόλο τους , πιστεύω ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η δυνατότητα , η εμβέλεια , αλλά και μεγαλύτερο το κοινό που απευθύνεται η τοπική τηλεόραση.

Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να απαιτήσουν κεντρικά , να δοθούν, έστω και προσωρινές , άδειες λειτουργίας στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που υπήρχαν , εφόσον το επιθυμούν και μπορούν , να εκπέμψουν ξανά , για να καλυφθεί αυτό το κομμάτι της σωστής , συνεχούς , άμεσης και πλήρους ενημέρωσης τώρα , σε όλους τους συντοπίτες μας , και να υπάρχει στα χέρια μας το όπλο αυτό της ενημέρωσης , αλλά και συντονισμού των ενεργειών φορέων και πολιτών για τις δύσκολες μέρες που μας περιμένουν . Η τοπική τηλεόραση θα συμβάλλει να παρουσιάσουμε την πραγματική κατάσταση και να προβάλουμε σωστά τα προβλήματα και τα αιτήματα μας . Σίγουρα θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο και όπλο διεκδίκησης , που θα υπερασπιστεί το νησί μας προβάλλοντάς το σαν έναν ασφαλή , πανέμορφο τόπο διαμονής , αλλά και τουριστικό προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

louzhs

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer