Απέκλεισε κάθε περίπτωση σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM»
Τζιτζικώστας: Υπό όρους η συζήτηση για Οικουμενική με άλλον Πρωθυπουργό
Πολιτική
03/12/2015 | 15:46

Απέκλεισε κάθε περίπτωση σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και στην εκπομπή «Τι τρέχει;» με τους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό.
«Πιστεύω βαθιά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση, δε γίνεται η ΝΔ να συμπράξει μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Απλά θα πρέπει και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι να τοποθετηθούν επί του θέματος, γιατί πρέπει να είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας  και να ξέρει ο κόσμος τι θα ψηφίσει  την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα περί κυβέρνησης συνεργασίας, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτή την κυβέρνηση, διότι τη θεωρούμε επικίνδυνη και αυτό που θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι ή να βρει τα δεκανίκια που ψάχνει σε άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ή, αν δεν τα βρει, τότε το να συζητήσουμε μία κυβέρνηση οικουμενική θα πρέπει να γίνει σε μία βάση προγραμματική, χωρίς τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς. Άρα μιλάμε για μία τελείως διαφορετική εικόνα. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε ως ΝΔ και εφόσον είμαι ο αρχηγός της, από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, σε αυτή την καταστροφική πολίτικη. Τελεία και παύλα. Και καλώ και τους τρεις συνυποψηφίους μου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στο ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης».

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο «ΒΗΜΑ FM» είναι τα εξής:

-Για την ημερομηνία των εκλογών της ΝΔ:
Αυτό που επείγει και πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να τελειώσουν οι εκλογές για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να κλείσει έτσι η πληγή που άνοιξε στην παράταξη
Αυτό που έγινε στις 22 Νοεμβρίου, ήταν πολύ άσχημο. Ταλαιπώρησε τους νεοδημοκράτες, τους ταπείνωσε. Αισθανθήκαμε όλοι οργισμένοι με αυτό που έγινε και ο μόνος τρόπος για να κλείσει αυτή η πληγή, είναι πρώτον να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, και δεύτερον, να προσέλθουν μαζικά οι νεοδημοκράτες και οι φίλοι αυτής της παράταξης εκείνη τη μέρα στις κάλπες, για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Πιστεύω ότι όχι μόνο θα υπάρξει μαζική συμμετοχή, αλλά η συμμετοχή θα είναι μαζικότερη από αυτό που αναμενόταν να έχουμε εκείνη την Κυριακή. Αυτό δεν είναι επιθυμία, είναι δική μου εκτίμηση, διότι γυρνάω όλη την Ελλάδα, από τις 22 του μηνός έχω περάσει από επτά νομούς. Έχω να σας πω ότι ο κόσμος είναι εξοργισμένος και θέλει να πάει να ψηφίσει, επειδή αντιλαμβάνεται ότι ενδεχομένως κάποιοι θέλουν αυτή την παράταξη μικρή, θέλουν αυτή την παράταξη συρρικνωμένη, χωρίς λόγο. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί μια ΝΔ συρρικνωμένη, μια ΝΔ που δε θα αλλάξει, δε θα μπορέσει να ξαναχτίσει  την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία. Θέλει μια ΝΔ συσπειρωμένη μεν, αλλά σε χαμηλά ποσοστά, όπως ακριβώς έγινε στις τελευταίες εκλογές του Σεπτέμβρη, όπου η ΝΔ παρά την πολύ κακή πορεία της χώρας τους τελευταίους μήνες, δεν κατάφερε όχι να αυξήσει δυνάμεις, αλλά χάσαμε 200.000 ανθρώπους που μας είχαν εμπιστευτεί. Αυτό λοιπόν δουλεύει και συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ.

-Για το προσφυγικό:
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δεν τους εμπλέκει
Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα θέμα «βόμβα», το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός συνθήκης Σένγκεν; Και αυτός είναι ένας υπαρκτότατος κίνδυνος; Είναι πράγματι ένας υπαρκτός κίνδυνος αυτός. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της FRONTEX που θα ενίσχυαν τα σύνορα με τα Σκόπια και γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί δυνάμεις της FRONTEX και ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων των προσφύγων και μεταναστών. Αυτό πρέπει να απαντηθεί από το ΥΠ.ΕΞ. Δεν έχουμε καμία απάντηση και γενικά η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και δεν τους εμπλέκει. Δηλαδή την Ε.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, προκειμένου να πιέσουν την Τουρκία να δημιουργήσει hot spots, σημεία ελέγχου, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και επιτρέπει να γίνεται αυτή η εισροή μεταναστών. Η κυβέρνηση αυτή έχει υιοθετήσει την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, με αποτέλεσμα τώρα που κλείνουν τα σύνορα παντού, η Ελλάδα να κινδυνεύει να γίνει όχι μόνο αποθήκη ψυχών, αλλά ενδεχομένως και αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο, και τρομοκρατών. Άρα λοιπόν, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της. Νομίζω όλοι είδαμε από που πέρασαν κάποιοι εξ αυτών που δημιούργησαν το χάος πριν από δυο εβδομάδες στο Παρίσι.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer