Η πολιτική συνεργασία δεν είναι ταμπού, αρκεί να γίνεται με τι κατάλληλες συμμαχίες. Η δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ανήκει στον Βενιζέλο, στην Γεννηματά, στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ανήκει στον λαό του...
Τελικά με πιο παλιό τελειώσαμε;
Πολιτική
22/09/2015 | 07:14

Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει ξεκάθαρο νικητή, με άκρως ευδιάκριτη εντολή από τον ελληνικό λαό. Ο αδιαμφισβήτητος νικητής είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η εντολή η οποία πήρε, δεν είναι καμία άλλη πέραν από αυτή για σχηματισμό ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης με θεμέλια και πνοή τετραετίας, για την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ.
Στην μικρή πορεία προς της κάλπες, το δίλλημα το οποίο έθεσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν να ξεμπερδεύουμε με το παλιό μια και καλή και να θέσουμε από την επομένη των εκλογών, θεμέλια για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης.
Σε πιο παλιό αναφέρεται ο κ. Τσίπρας; Στους δραχμολάγνους; Στον κύριο Γλέζο; Στις συνιστώσες του κόμματος του; Διότι με το μόνο παλιό το οποίο ξεμπερδέψαμε είναι αυτό.

Κατά τ’άλλα η πολιτική που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για ακόμα μία φορά ήταν πέραν για πέραν παλαιοκομματική. Κληρονόμησε την γλώσσα του λαϊκισμού και της χειραγώγησης του ελληνικού λαού, με τη σωρεία ψεμμάτων, με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο του. Το 2009 ο Γεώργιος Παπανδρέου πήρε τις εκλογές με το ανέκδοτο της πολιτικής ιστορίας «Λεφτά Υπάρχουν». Στο στενό του επιτελείο ήταν πολύ από τους σημερινούς πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως οι κ.κ Κουρουμπλής, Κοτζιάς, Κατσέλη. Το 2012 φορώντας τον μανδύα του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ, Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν δέχτηκαν την πρόταση Παπανδρέου για μια ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης και οδήγησαν την χώρα σε εκλογές και τελικά την καθαρή νίκη του αντιμνημονιακού Αντώνη Σαμαρά έναντι του «προδότη» μνημονιακού Παπανδρέου. Εν συνεχεία η κυβέρνηση Σαμαρά υπογράφει Μνημόνιο ΙΙ.

Στο ίδιο έργο θεατές το 2014 με τη σημαία του Αντιμνημονιακού να έχει περάσει στα χέρια του επαναστάτη Αλέξη Τσίπρα. Οδηγεί την χώρα για τέταρτη φορά σε εκλογές, υπέρμαχος της αντιμνημονιακής πολιτικής και αφού πέρασαν έξι μήνες άκαρπης διαπραγμάτευσης και μια συντριπτική πλειοψηφία κατά του Μνημονίου και της υπογραφής μέτρων από τους εταίρους μας, από τον ελληνικό λαό, ο Αλέξης Τσίπρας μεταφράζει το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος σε μεγαλειώδες ΝΑΙ και φέρει προς υπογραφή το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Άρα για πιο παλιό μιλάμε, πως νικήθηκε χθές; Οι ίδιοι συνεργάτες που συμβούλευαν τον Γεώργιο Παπανδρέου το 2009, μεταπήδησαν στο στρατόπεδο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως σύμβουλοι του Τσίπρα. Το ίδιο παιχνίδι και την ίδια πολιτική της απόλυτης κυβίστησης που ακολούθησε ο Σαμαράς το 2012 για να κερδίσει τις εκλογές, ακολουθεί ο Τσίπρας.
Όσο για το μεγάλο θέμα της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησης της διαφθοράς και την αμαρτία του παλιού έναντι του άφθαρτου ΣΥ.ΡΙΖ.Α; Μπορούμε να ρωτήσουμε τον κύριο Μητρόπουλο και τώρα τελευταία τον κύριο Φλαμπουράρη. Και αν όντως ο κύριος Τσίπρας μετανoεί για τις λάθος επιλογές του, τότε γιατί τους συμπεριέλαβε εκ νέου στα ψηφοδέλτια της παράταξής του;

Πιο παλιό τελειώσατε κύριε Τσίπρα; Το παλιό της διαφθοράς, το παλιό του λαϊκισμού; Το μόνο παλιό που τελειώσατε πρίν σας τελειώσει αυτό, είναι το παλιό κομμάτι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του κακού σας εαυτού.
Η αύξηση της αποχής, μαρτυρεί την απαξίωση του εκλογικού σώματος έναντι του πολιτικού συστήματος. Η πολιτική ΣΥ.ΡΙΖ.Α αποδοκιμάστηκε, μιας και έχασε περίπου 270.000 ψήφους, η πολιτική μαγκιά της δεξιάς στο πρόσωπου του προέδρου της Ν.Δ., φαίνεται πως συσπείρωσε την δεξιά πτέρυγα, ο Βασίλης Λεβέντης θέλει διακαώς κυβερνητική θέση, μετά τις δηλώσεις του, αλλά νομίζω πως θα περιοριστεί στον ρόλο της «πολιτικής χαρτορίχτρας».
Ο κόσμος έδειξε να αγκαλιάζει την πολιτική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μιας και ήταν η μόνη δύναμη η οποία αύξησε τους ψήφους της. Επιτέλους ο χώρος της κεντροαριστεράς και η δημιουργία του τρίτου πολιτικού πόλου, αποκτά φωνή και επικεφαλής τον δημοκρατικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Είναι φανερό πως ο Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές, διότι η αριστερά έχει διασπαστεί. Το ΠΑΣΟΚ, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος αυτής, από το 1996 άρχιζε να χάνει την επαφή του με τα λαϊκά στρώματα, με αποκορύφωμα την αποδοχή αυτού από τον Βενιζέλο και την στροφή του προς την συντηρητική δεξιά. Η μεσαία τάξη εξαφανίστηκε, μένοντας ακέφαλη και ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, διασπάστηκε στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, της Γεννηματάς, του Γιώργου Παπανδρέου, του Σημίτη.

Η πολιτική συνεργασία δεν είναι ταμπού, αρκεί να γίνεται με τι κατάλληλες συμμαχίες. Η δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ανήκει στον Βενιζέλο, στην Γεννηματά, στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ανήκει στον λαό του και η κυρία Γεννηματά έχει υποχρέωση να τελειώνει μια και καλή με τους εκφραστές του παλαιοκομματισμού εντός του χώρου και να στραφεί με μεγαλύτερο πάθος προς την κοινωνία και τους νέους.

Εμείς έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε τις βάσεις για μια πραγματικά νέα αρχή. Να γίνουμε εμείς οι πραγματικοί εκφραστές του ΝΕΟΥ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΠ. ΣΠΥΡΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer