Την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς για τον Πρόεδρο της Ν.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Τ.Ε.Ε. Σταύρο Τραυλό
ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας: “Κε Παρίση ανακαλέστε”
Κοινωνία
25/11/2014 | 21:18

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ κ. Αλέξανδρο Παρίση, Δήμαρχο Κεφαλονιάς

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς για τον Πρόεδρο της Ν.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Τ.Ε.Ε.

κε Δήμαρχε

Κατόπιν της προσβλητικής, πρόσφατης, ανακοίνωσης από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλονιάς η οποία καταφερόταν, προσωπικά, προς τον κ. Σταύρο Τραυλό, Πρόεδρο της Ν.Ε Κεφαλληνίας και Ιθάκης του Τ.Ε.Ε. θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα εξής:

  1. Τα θέματα που αφορούν στον προσεισμικό έλεγχο του κτιριακού αποθέματος και ιδίως των Δημοσίων Κτιρίων αποτελούν διαχρονική διεκδίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω του βαθμού σεισμικής διακινδύνευσης της Ελλάδας και της ηλικίας του κτιριακού αποθέματος της Χώρας. Σε αυτόν τον αγώνα θα περιμέναμε να είστε και εσείς αρωγός γιατί ο προσεισμικός έλεγχος (εξ’ ορισμού) δεν αφορά μόνο σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί εμφανείς αστοχίες μετά από ένα ισχυρό σεισμό αλλά σε ενδελεχή έλεγχο των κτιρίων τα οποία μάλιστα έχουν και υψηλό δείκτη επιχειρησιακής σημασίας για τη λειτουργία του Κράτους και της Πολιτικής Προστασίας.
  1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και αυτό γιατί έτσι έχει αποφασίσει το Ελληνικό Κράτος από το 1923. Αυτή την υποχρέωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου προς την Κοινωνία και την Πολιτεία δεν είμαστε διατεθειμένοι να την υποβάλλουμε σε καμίας μορφής λογοκρισία ή αυτολογοκρισία, ειδάλλως θα ήμασταν εκτός θεσμικού πλαισίου του Τ.Ε.Ε και της κοινωνικής μας αποστολής.
  1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπως και η ίδια η Κυβέρνηση αναγνώρισε, ήταν από τους βασικούς πυλώνες υποστήριξης των δομών πολιτικής Προστασίας του Κράτους, στους πρόσφατους σεισμούς της Κεφαλονιάς μιας και δεκάδες Μηχανικοί από όλη την Ελλάδα, εθελοντικά, προσέτρεξαν για να υποστηρίξουν τους πολίτες της Κεφαλονιάς.

κ. Δήμαρχε,

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχοντας μια ιστορία προσφοράς, που κοντεύει έναν αιώνα, αποτελεί ένα από τους πλέον αναπτυξιακούς φορείς της Πολιτείας. Αυτή είναι μια κατάκτηση του Τεχνικού Κόσμου την οποία δεν την διαπραγματευόμαστε και, προφανώς, η παρούσα επιστολή δεν στοχεύει στην αναγνώριση της πραγματικότητας από πλευράς σας. Όμως, το γεγονός ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αποτελούν θεσμούς της Πολιτείας με διακριτούς ρόλους, οι οποίοι οφείλουν να συνεργάζονται για το καλό της Κοινωνίας καθιστά, απολύτως, απαραίτητη την άμεση ανάκληση από πλευράς σας του συγκεκριμένου δελτίου τύπου χωρίς, οποιαδήποτε, άλλη ενέργεια μας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ

Δρ. Αθανάσιος Ε. Γιανναδάκης

Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός

Κοινοποίηση

  1. Πρόεδρο Τ.Ε.Ε.
  2. Μέλη Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε/Τ.Δ.Ε.
  3. Μέλη Τ.Ε.Ε/Τ.Δ.Ε, Κεφαλονιάς και Ιθάκης
  4. Μ.Μ.Ε Κεφαλονιάς
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer