O πρωινός καφές έχει μερικά οφέλη ακόμη, πέραν του ότι μας ξυπνάει...
Τα 5 οφέλη του πρωινού (κι όχι μόνο) καφέ
e Gastronomie
29/11/2014 | 17:24

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, ο πρωινός καφές έχει μερικά οφέλη ακόμη, πέραν του ότι μας ξυπνάει.

Η πλειοψηφία των ενηλίκων ξεκινάει τη μέρα του με καφέ, με αρκετούς να καταναλώνουν περισσότερο από 1 φλιτζάνι την ημέρα. Παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια το τσάι συστήνεται ως μια καλύτερη πηγή καφεΐνης από τον καφέ, η αλήθεια είναι ότι έχει κι αυτός τα καλά του.

-Μας κρατάει σε εγρήγορση και δίνει ώθηση στον εγκέφαλό μας την ώρα που το χρειάζεται, προκειμένου να ξεκινήσει τις δουλειές της ημέρας.

-Μας χαρίζει ενέργεια και βοηθάει στη συγκέντρωση τις δύσκολες πρωινές ώρες.

-Σύμφωνα με έρευνες, ο καφές μπορεί να αυξήσει και τις αθλητικές μας επιδόσεις (αρκεί να καταναλώνεται χωρίς υπερβολή, καθώς μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση), ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που συστήνουν λίγο καφέ και μετά την άσκηση, καθώς μειώνει τον πόνο που αισθανόμαστε στους μυς.

-Υπάρχουν αποδείξεις ότι η καφεΐνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ, αλλά και της ουρικής αρθρίτιδας.

-Η καφεΐνη μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας ανάμεσα σε άντρες που πίνουν καφέ καθημερινά, ακόμη και σε μικρές ποσότητες.

Για να μην μετατρέψετε, όμως, τη θετική επίδραση του καφέ σε αρνητική, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα 200-300 mg την ημέρα, τα οποία αποτελούν μια ασφαλή ποσότητα για τους περισσότερους και μεταφράζονται σε περίπου 2 ή 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (διαφέροντας ανάλογα με τον καφέ).

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer