Το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας
Τα 4 tips για να κόψετε το τσιγάρο
Life
17/03/2015 | 17:22

Το κάπνισμα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στην χώρα μας . Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες οι καπνιστές πεθαίνουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια νωρίτερα από όσους δεν κάπνισαν ποτέ. Το κάπνισμα αυξάνει την πιθανότητα προσβολής από θανατηφόρα καρδιακή νόσο, σοβαρό κάταγμα ισχίου, καταρράκτη, εγκεφαλικό επεισόδιο, ανδρική ανικανότητα, άνοια, αποφρακτική πνευμονοπάθεια, ανεύρυσμα, οδοντικά προβλήματα, εκφύλιση ωχράς κηλίδας, ρυτίδωση δέρματος, αποφρακτική αγγειοπάθεια, υπέρταση, πρόωρη γήρανση.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς που θέλετε να διακόψετε αυτή την θανατηφόρα συνήθεια:

  • Επιλέξτε την ημερομηνία διακοπής, φροντίζοντας να είναι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό της προετοιμασίας, πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία διακοπής, την οποία θα ορίσετε μόνος σας και μετά την οποία απαγορεύεται κάθε τσιγάρο, η Ιατρική σήμερα βοηθά με κατάλληλες θεραπείες απεξάρτησης, που χορηγούνται στο ιατρείο.
  • Ζητήστε από το οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό σας περιβάλλον να σας βοηθήσουν, με το να μην καπνίζουν μπροστά σας.
  • Κατά την διάρκεια του προπαρασκευαστικού σταδίου αποφεύγετε να καπνίζετε σε μέρη όπου παραμένετε επί μακρόν, όπως στο σπίτι ή στο γραφείο.
  • Συνειδητοποιήστε τα οφέλη που προκύπτουν μακροπρόθεσμα στην ζωή σας ποιοτικά και ποσοτικά, την αναγκαιότητα της πλήρους αποχής μετά την ημερομηνία διακοπής, την δυναμική της δύναμης της θελήσεως.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer