Οι νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν και οι επικείμενες προσλήψεις αφορούν απλά σε μια.. εν δυνάμει αντικατάσταση του επιδόματος του ΟΑΕΔ, με την παροχή κοινωνικής εργασίας και δει τρίμηνης διάρκειας, συνεπώς οι όποιες προσδοκίες μόνιμης απασχόλησης θα πρέπει να διατηρηθούν σε συγκρατημένα επίπεδα και να διερευνηθούν ανάλογα.
Τα όμορφα τα λόγια τα… μεγάλα
de Facto
29/04/2011 | 11:28

Του Παναγή Φωκά

Δεδομένης της υπογραφής του  πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα χαρακτηρίζεται από μία διάχυτη αισιοδοξία και ελπίδα για «εργασιακή αποκαταστάση».

Ωστόσο πρέπει να καταστεί πλέον σαφές ότι όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά, είτε λόγω των οικονομικών δυστοκιών, είτε λόγω της ανεργίας, είτε  λόγω της απουσίας ενός ευοίωνου οράματος για το μέλλον αλλά κυρίως λόγω των φρούδων, εργοστασιακών υποσχέσεων που κατά καιρούς προσφέρονται προς μαζική κατανάλωση.

Ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαίο να διευκρινιστεί ο ρόλος και η λειτουργία του μνημονίου εκ μέρους του υπουργείου, αναφορικά με τα ζητήματα παροχής εργασίας. Άλλωστε αυτό να μην αποτελέσει ακόμη ένα υποκατάστατο ουσιαστικής επίλυσης των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

Συγκεκριμένα οι νέες θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν και οι επικείμενες προσλήψεις αφορούν απλά σε μια.. εν δυνάμει αντικατάσταση του επιδόματος του ΟΑΕΔ, με την παροχή κοινωνικής εργασίας και δει τρίμηνης διάρκειας, συνεπώς οι όποιες προσδοκίες μόνιμης απασχόλησης θα πρέπει να διατηρηθούν σε συγκρατημένα επίπεδα και να διερευνηθούν ανάλογα.

Θα έχουμε την ευκαιρία στο μέλλον να αναπτύξουμε το θέμα καλύτερα και να δώσουμε τη πραγματική διάσταση της ανεργίας στο νομά μας.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer