Τα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ» στις λίστες των δύο μονομάχων για τη μονοεδρική. Ποια είναι τα πρώτα ονόματα που ακούγονται.
Τα ψηφοδέλτια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά
Πολιτική
30/12/2014 | 16:47

Τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων αποτελούν παραδοσιακά τη «βιτρίνα» των βουλευτικών εκλογών στη μονοεδρική της Κεφαλονιάς. Τι τελευταίες ημέρες, ακόμη και πριν οριστικοποιηθεί το ενδεχόμενο να πάμε σε εκλογές, είχαν ξεκινήσει οι παρασκηνιακές διεργασίες για τη προετοιμασίες για τις λίστες των υποψηφίων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποια όμως είναι τα πρόσωπα που ακούγονται για τις λίστες υποψηφίων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

Βαγγέλης Λουκέρης και Θόδωρος Γαλιατσάτος θα επιφορτιστούν μεγάλο βάρος για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Βαγγέλης Λουκέρης και Θόδωρος Γαλιατσάτος θα επιφορτιστούν μεγάλο βάρος για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ
Κυριολεκτικά στο …παραπέντε θα «κλειδώσει» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, καθώς μέχρι και χθες αργά το βράδυ δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιοι επιθυμούν ή όχι μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Όπως μας ενημέρωνε άτομο κοντά στο επιτελείο της Συγγρού το ψηφοδέλτιο στο νομό θα είναι ανανεωμένο σε σχέση με το 2012.
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Βαγγέλης Λουκέρης αν και προτάθηκε από τη Συγγρού είπε κατηγορηματικά «όχι» ενώ έδωσε με τη σειρά του μια λίστα από αυτούς που προτείνει η Νομαρχιακή Επιτροπή.
Το e-kefalonia.net είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μέσα στη λίστα ήταν οι Πέτρος Αλιβιζάτος, Παύλος Παπαδάτος, Βασίλης Ρουχωτάς και Βαγγέλης Κεκάτος. Από τη πλευρά του ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης κρατεί χαμηλούς τόνους ενώ μέχρι στιγμής δεν δείχνει να θέλει να εμπλακεί περισσότερο. Όπως μας εξηγούσαν στελέχη που βρίσκονται κοντά στο Δήμαρχο, δεν θα γίνουν τα λάθη του 2012.
Πάντως ο Αλέξανδρος Παρίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και μετά τη κατ΄ ιδίαν τους συνάντηση στο Ναύπλιο, καθώς και με τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.
Μέχρι αυτή την ώρα που μιλάμε δεν φαίνεται να έχουν προοπτικές οι προτάσεις να μπουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τόσο ο Σταύρος Τραυλός όσο και ο Σάββας Σαβαόγλου (ασκεί επίμονες πιέσεις η κα Σοφία Λουκέρη για τον δεύτερο).

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας και ο Πρωθυπουργός εκεί θα εκφράσει τις τελικές του επιθυμίες για ένα νομό που θέλει να κερδίσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

galiatsatos-anasa6
Στα «βαθιά» αναμένεται να πέσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναμένει τις προτάσεις της Νομαρχιακής καθώς και τις μυστικές εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Θόδωρου Γαλιατάτου.
Ακλόνητο φαβορί είναι η κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου η οποία θα είναι εκ νέου υποψήφια. Από εκεί και πέρα για τις άλλες δύο θέσεις όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τον Μάκη Βασιλάτο να έχει ένα προβάδισμα. «Γρίφος» είναι ακόμη αν στο ψηφοδέλτιο θα είναι κάποιος από την Ιθάκη. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, «φαβορί» είναι ο Αλέξανδρος Ταφλαμπάς. Σε «ανάμενα κάρβουνα» βρίσκονται τόσο ο Σπύρος Παγώνης από την Παλική, όσο και ο Ρωσσέτος Λούζης που έχουν βάλει πλώρη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer