Στο περιοδικό Olympic “on air” magazine - τεύχος Ιουλίου 2013, που διανέμει η Olympic Air στους επιβάτες και πελάτες της υπάρχει τρισέλιδη αφιέρωση στην Κεφαλονιά
Τα ψηφιδωτά της Κεφαλονιάς σ’ όλο τον Κόσμο
Τουρισμός
25/07/2013 | 12:03

Στο  περιοδικό Olympic  “on air” magazine – τεύχος Ιουλίου 2013  ,που διανέμει  η Olympic Air στους επιβάτες και πελάτες της και το οποίο κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο , υπάρχει τρισέλιδη αφιέρωση στην Κεφαλονιά  (σελ 122-124).

Η τέχνη και τα εκθέματα των ψηφιδωτών, όπως αυτά δημιουργούνται και παρουσιάζονται από την Micheline  Διβάρη Lambert , την λίαν αξιόλογη καλλιτέχνη  και συμπατριώτισσά μας, αναλύονται με τρόπο καλαίσθητο και μεταφέρουν εικόνες του πολιτισμού  της Κεφαλονιάς.

Το γεγονός αυτό  αποτελεί  εξαιρετική διάκριση για την ίδια την  καλλιτέχνη, που ασχολείται πολλά χρόνια με την τέχνη του ψηφιδωτού. Με μεράκι, υπομονή και έμπνευση, όχι μόνον δημιουργεί στο σπίτι της, αλλά διδάσκει την τέχνη  σε παιδιά και μεγάλους.

Στους χώρους του επιμελητηρίου Κεφαλονιάς , όπου υπάρχουν  υποδομές ,αλλά και στο πολύκεντρο Διβαράτων, όπου της παραχωρήθηκε αίθουσα για  την διδασκαλία και κατασκευή ψηφιδωτών, συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή τα μαθήματα κυρίως από τα νέα παιδιά.

Η  Micheline  Διβάρη – Lambert με καταγωγή από το Βέλγιο, ζει πλέον μόνιμα και εργάζεται  στα ΜΑΡΚΑΤΑ της Πυλάρου. Είναι σύζυγος του Βαγγέλη Διβάρη , παλαιότερα υψηλόβαθμου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και ΓΓ. Του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα .Κεφαλλονίτες  με τα  όλα τους αγαπούν και ενδιαφέρονται  για τον τόπο μας. Με τα παιδιά τους , τον Γιώργο( σύζυγο της κ. Αντωνίας Φόρτε) και την Ρωξάνη ,  ζουν αξιοπρεπώς και απολαμβάνουν την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνον.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Micheline , την καλή φίλη και άνθρωπο.

Το περιοδικό και την αφιέρωσή του στην Κεφαλονιά, σελ 122-124 μπορείτε να το δείτε στο  παρα κάτω linkhttps://www.olympicair.com/~/media/OlympicAir2013/OnAir/PDFs/on%20air15.ashx

Μάρκος Κοτσιλίνης

Δήμαρχος Πυλαρέων 1999-2010

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer