Επιστολή του προέδρου της Αδελφότητας Τάσου Βαλλιανάτου
Τα τεκταινόμενα στην Αδελφότητα Αθηνών
Κοινωνία
03/11/2014 | 15:09

Πρoς την εφημερίδα Ημερήσιος

Αγαπητή εφημερίδα «Ημερήσιος» σας στέλνω αυτό το άρθρο για να  ενημερωθούν οι Κεφαλλήνες για τα τεκταινόμενα στην ιστορική Αδελφότητα  Αθηνών σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση πρός το νησί μας!

Δυστυχώς επί πολύ καιρό έχω γίνει στόχος επίθεσης από διάφορους  αρθογράφους και πρώην μέλη του Δ.Σ μας τα οποία δεν παραιτήθηκαν αλλά  οδηγήθηκαν στην παραίτηση εξ αιτίας των δικών τους λαθών!

Χωρίς στοιχεία εξαπολύουν λάσπη και προσπαθούν χωρίς επιτυχία να  αμαυρώσουν μία ιστορική Αδελφότητα και ένα έργο που γίνεται με πολλές  δυσκολίες!

Να υπενθυμίσω μερικά… Πέρυσι ανοίξαμε την ιστορική εκκλησία του  Αγίου μας στην πολυκλινική και γιορτάσαμε στα Ιλίσια! Ξεκινήσαμε  προσπάθεια με το γραμματέα του πανεπιστημίου για διεκδίκηση του  Μεγάρου του Μεταξάτειου που τελεί υπό κατάληψη τόσα χρόνια! Τιμήσαμε  προσωπικότητες του νησιού μας! Πήραμε πρωτοβουλία για τον οργάνωση  συντονιστικού προσωπικοτήτων και Συλλόγων για βοήθεια στους  σεισμόπληκτους! Κάναμε συναυλία με εκλεκτούς καλλιτέχνες την οποία  διαφήμισαν 16 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας! Στείλαμε 7.500 ευρώ στο  Ληξούρι μας, που χτυπήθηκε από το σεισμό έστω και με τον επεισοδιακό  τρόπο που έγινε η παράδοση των επιταγών! ΓΙOΡΤΑΣΑΜΕ τον ΑΓΙO μας με  συμβολική επίσκεψή μου στο ΦΑΝΑΡΙ, της οποίας πλήρωσα τα έξοδα από  την τσέπη μου και τον κάλεσα με ευκαιρία τα 150 χρόνια της Ένωσης που  γιορτάσαμε, στο ΝΗΣΙ ΜΑΣ, το οποίο τόσο αγαπά! Συνάντηση με τον  Αρχιεπίσκοπο παλαιότερα για βοήθεια στους σεισμόπληκτους!

Σε όλα αυτά κάποιοι επέλεξαν τον πόλεμο γιατί η Αδελφότητα ανέβηκε  τόσο πολύ τον τελευταίο χρόνο ώστε να αναρωτώνται πολλοί γιατί δε  γιόρτασε φέτος… Τι έγινε;

Επιστρατεύτηκε λάσπη, χωρίς αποδείξεις από νέους, ηλικιωμένους,  «φίλους» και εχθρούς, αριστερούς και Δεξιούς!

Αφορμή υποτίθεται ήταν τα χρήματα της συναυλίας… Μα αυτά δόθηκαν με  εκκωφαντική δημοσιότητα! Είναι υγεία αυτή η διαμάχη όσο κι αν  ακούγεται παράλογο, γιατί πρώτη φορά δίδεται ένα ποσό με δημόσιο  διάλογο!

Αυτό τιμά την Αδελφότητα στην ουσία γιατί δε δώσαμε το ποσό κρυφά από  τα γραφεία μας! Ακόμα και αν συγκρουστήκαμε με μέλη του Δ.Σ , αυτή η  διαμάχη είχε σκοπό να δοθεί το ποσό με το σωστό τρόπο… Πού το έχετε  ξαναδεί αυτό;

Ζήτησα παραστατικά όχι γιατί αμφισβητώ την εντιμότητα οποιουδήποτε  αλλά γιατί τα χρήματα αυτά δεν ήταν δωρεά μας, πολύ απλά γιατί ΔΕΝ  ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά των μελών και φίλων μας που έκοψαν εισιτήριο.

Αυτό επέβαλλε να υπάρχει ρητά λόγω συμφωνιών με καλλιτέχνες και  ραδιοτηλεοπτικό ότι τα χρήματα θα πάνε για τις ανάγκες των σεισμών  ΔΗΛΑΔΗ τις ζημιές! Δεν θα μπορούσε π.χ. η Φιλαρμονική να κάνει ένα  χορό με αυτά γιατί θα είχαμε εκτεθεί εμείς ως ενδιάμεσοι!

Κανονικά θα έπρεπε εμείς να πληρώσουμε τις εργασίες και να πάρουμε  τις αποδείξεις! Επειδή αυτό δεν ήταν εφικτό γιατί θα έπρεπε να  είμαστε στο νησί συνεχώς, ζήτησα σαν νόμιμος εκπρόσωπος τα  παραστατικά και δε βλέπω που ήταν το κακό!

Τελικώς όπως ορίζει ο νόμος οι επιταγές κατατέθηκαν στο ταμείο  Παρακαταθηκών και Δανείων μετά την άρνηση των 2 φορέων και έπειτα από  εύλογο χρονικό Διάστημα, όπου με τις νόμιμες διαδικασίες θα  εισπράξουν το ποσό και εφαρμόσαμε την απόφαση του Δ.Σ. με απόλυτη  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΔΗΜOΣΙOΤΗΤΑ!

Τα ΠΡΩΗΝ μέλη με κατηγορούν ότι δεν έκανα Συμβούλια, αλλά δε λένε ότι  επί ένα χρόνο δεν έχει γίνει απολογισμός από τον νυν ταμία κ. Π. Φωκά  και τον πρώην ταμία κ. Γ. Βανδώρο, ώστε να κλείσουμε τα βιβλία!  Ουδεμία μομφή αποδίδω απλά τους παρακαλώ να αποδώσουν τον Απολογισμό  και να μη μιλάνε για διάλυση!

Από πότε είναι απειλή να ζητά ο πρόεδρος έλεγχο των βιβλίων και να  ρωτά στο Συμβούλιο… Έλεος!

Oι παραιτήσεις καμία επίπτωση δεν έχουν στο Δ.Σ πέρα ότι δεν είναι  ευχάριστες… Πρακτικά γίνεται πιό μικρό και πιό ευέλικτο!

Το ότι επέλεξαν τη φυγή και τη λάσπη αφού είχε λυθεί το θέμα των  επιταγών με την καλύτερη λύση για όλους, αποδεικνύει ότι επιθυμούν να  πλήξουν το Δ.Σ με την παραίτηση κάτι που δεν είναι εφικτό από το  καταστατικό! Αν κάθε παραίτηση ήταν διάλυση δε θα υπήρχε Σύλλογος,  ούτε καν κυβέρνηση!

Από εδώ και πέρα δεν έχουν νομιμοποίηση να μιλούν για εμάς παρά μόνο  να κάνουν τον απολογισμό για να κλείσουμε επιτέλους τα βιβλία μας!

Δηλώνω ότι αν και συγκρούστηκα θεσμικά και στα τοπικά Μ.Μ.Ε με τους  κ. Γιαννόπουλο και Γερουλάνο, έμειναν στην Αδελφότητα για το καλό της  και δεν επέλεξαν τη φυγή και τη λάσπη!

Αυτό είναι προς τιμήν τους!

Τέλος η αληθινή αιτία κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός ότι επώνυμο  στέλεχος μεγάλου κόμματος αναφέρθηκε στο όνομα μου ως κατάλληλου να  είμαι υποψήφιος βουλευτής, αν γίνουν εκλογές, κάτι που ποτέ δε δήλωσα  ότι επιθυμώ αν και ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα!

Αυτό προφανώς ενόχλησε κάποιους από το τοπικό κατεστημένο, οι οποίοι  επιστράτευσαν νέους, γέρους, τηλεφωνικά sms, μέλη του Δ.Σ σε έναν  άνευ προηγουμένου κανιβαλισμό νέου ανθρώπου!

Συγχαρητήρια κύριοι, γι αυτό έχουμε πάει μπροστά ως χώρα!

Oι Κεφαλλήνες είναι απόγονοι του OΔΥΣΣΕΑ και θα καταλάβουν τους  Κύκλωπες που θέλουν ανεπιτυχώς να μας τρομάξουν!

Ησυχάστε κύριοι και κυρίες δεν έχω πρόθεση να πολιτευτώ αλλά και αν  είχα δε θα σας ρωτούσα!

Τάσος Βαλλιανάτος

Πηγή: Εφημερίδα “Ημερήσιος”

«ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΕ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΕ ΛΗΞΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΗ».

-Έκανες κόλπα έξι ολόκληρους μήνες. Δεν έδινες τις επιταγές που ως Κεφαλληνιακή Αδελφότητα είχατε υποσχεθεί σε Μαντζαβινάτειο και Φιλαρμονική…

-Αμφισβήτησες με τον χειρότερο τρόπο την τιμιότητα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο φορέων.

-Αντί να ζητήσεις συγγνώμη και να δώσεις εσύ ο ίδιος τις δύο επιταγές σε ειδική τελετή, προτίμησες να τις καταθέσεις στο… Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ…ΤΑΣΟΥΛΗ»

-Προσέβαλες, έτσι, με τον χειρότερο τρόπο τα δύο Σωματεία και κατ` επέκταση τους σεισμόπληκτους της Παλικής… κύριε Τάσο Βαλλιανάτε!

-Έκανες άνω-κάτω με τα τερτίπια σου την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα της Αθήνας…

Η συνολική σου συμπεριφορά ήταν τραγική και ντροπιαστική για την περιοχή μας. Γι` αυτό και δεν είσαι καλοδεχούμενος εδώ.

Ούτε ζητιάνοι είμαστε, ούτε ανεχόμαστε την απαράδεκτη συμπεριφορά σου…

«ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ;»

Εσύ, Τάσο Βαλλιανάτε, μπορεί να νομίζεις ότι θα εκλεγείς Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, Βουλευτής, ή ότι θα γίνεις μέχρι και Υπουργός…

Για εμάς εδώ, όμως, είσαι ΈΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ…ΚΑΘΟΛΟΥ.

Είσαι ένας εμπαθής και εκδικητικός άνθρωπος με πολλά συμπλέγματα και κακίες.

Είσαι ένας ανύπαρκτος δικηγόρος, που θεώρησες ότι η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα ήταν το μεγάλο σου όπλο…

Χρησιμοποίησες το ιστορικό αυτό σωματείο για την αυτοπροβολή σου.

ΣΟΥ ΛΕΜΕ,ΛΟΙΠΟΝ,ΌΤΙ ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΨΗΦΟ…

-Κοντογούρης Διονύσης – Αυτοκινητιστής

-Ρόκκου Γερασιμούλα – Ιδ.Υπάλληλος

-Αμούργης Σπύρος – Λογιστής

-Λεγάτος Νικόλας – Εκπαιδευτικός

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer