Συνάντηση έγινε σήμερα μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης και της βουλευτή του Νομού μας
Τα προβλήματα των αστυνομικών άκουσε η Θεοπεφτάτου
Πολιτική
08/08/2016 | 18:22

Συνάντηση έγινε σήμερα μεταξύ του προέδρου της Ένωσης Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γρηγορόπουλο Κωνσταντίνου και της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ κα Θεοπεφτάτου Αφροδίτη. Τα βασικά θέματα που τέθηκαν από την Ένωση μας ήταν: Κάλυψη των κενών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλονιάς όσο το δυνατόν περισσότερο με τις Έκτακτες Μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου. Τα μεγάλα κενά έχουν μετατρέψει τις υπηρεσίες σε φαντάσματα τα δε εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού είναι πλέον ανέκδοτο. Αναφέρθηκε το θέμα του κτιρίου της Διεύθυνσης. Είναι καιρός πλέον να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία από τις μισθώσεις. Πρέπει να ανοίξει ο συγκεκριμένος φάκελος και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Στα θέματα των κτιρίων συζητήθηκε και το θέμα των περιφερειακών υπηρεσιακών κτιρίων για την κτιριακή αναβάθμιση τους μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.  Αναφέρθηκαν και τα υπόλοιπα προβλήματα που σχετίζονται με τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τα θέματα καθαριότητα.
Πέραν των τοπικών θεμάτων ζητήσαμε από την κα.  Θεοπεφτάτου ως βουλευτής της κυβέρνησης να υπερασπιστεί το πάγιο αίτημα μας για τα Ειδικά Μισθολόγια. Ο Αστυνομικός σήμερα δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες που προσφέρει. Οι περικοπές των τελευταίων ετών δεν επιτρέπουν αξιοπρεπής διαβίωση. Οι μειώσεις των αποδοχών φτάνουν το 30-40%, οι δέ υποχρεώσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Επαναλάβαμε ότι ο αστυνομικός δεν είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος. Είναι ο μοναδικός κλάδος εργαζομένων που έχει δεκάδες  νεκρούς εν ώρα υπηρεσίας σε περίοδο ειρήνης. Ζητήσαμε τέλος μέσω της κα. Θεοπεφτάτου να σεβαστεί επιτέλους η κυβέρνηση τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα οικονομικά ζητήματα των σωμάτων ασφαλείας .   Τις επόμενες μέρες η ένωση μας θα αποστείλει σχετικό αίτηση για τις κενές θέσεις και στην ηγεσία του υπουργείου.

Ο πρόεδρος
Γρηγοροπουλος Κωνσταντίνος

Ο Γραμματέας
Πασχακης Δημήτριος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer