Συνεχίζουν οι μόνιμοι "κιτρινιστές του διαδικτύου" την πεπαλαιωμένη πλέον τακτική να καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για την τακτική των απευθείας αναθέσεων
Τα μικρά έργα, οι εργασίες και η παραπληροφόρηση
Κοινωνία
27/07/2016 | 19:34

Συνεχίζουν οι μόνιμοι “κιτρινιστές του διαδικτύου” την πεπαλαιωμένη πλέον τακτική να καταγγέλλουν την δημοτική αρχή για την τακτική των απευθείας αναθέσεων.

Παρόλο που γνωρίζουν ότι όλες οι διαδικασίες που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή είναι καθόλα νόμιμες και ελεγμένες από όλες τις αρμόδιες αρχές.

Εξακολουθούν δε να χρησιμοποιούν την δήθεν ανώνυμη καταγγελία του περιοδικού ΗΟΤ  DOC παρόλο που επίσης γνωρίζουν ότι έχει ήδη τεθεί στο αρχείο.

Τώρα βασίζονται στην δικαιολογημένη άγνοια των αναγνωστών για το πότε μία δράση είναι μικρό έργο, εργασία ή υπηρεσία.

Δεν είναι υποχρεωμένος ο δημότης να το γνωρίζει αυτό φυσικά.

Γι’αυτό θα διευκρινίσουμε αυτό το θέμα ώστε να μην αιωρούνται “ομίχλη και σκιές”…

Οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως “μικρό έργο” και εμπίπτει στις διατάξεις του ΠΔ 171/87 ανήκει στην αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας ανάθεση (με προϋπολογισμό 7,219,362 ευρώ με ΦΠΑ)

Οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως “εργασία” ή “υπηρεσία” ανήκει στην αρμοδιότητα του Δημάρχου για απευθείας ανάθεση.

Για παράδειγμα οι διαμορφώσεις παραλιών είναι εργασίες και άρα η απευθείας ανάθεση γίνεται από τον Δήμαρχο

Ενώ τα

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 184 / 2016 (ΑΔΑ: 79ΨΒΩΕ5-ΜΡΗ) Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Κλίμακας στον Οικισμό Κοντογουράτων στη Τ.Κ. Θηναίας» δαπάνης 6.324,00 € με ΦΠΑ.

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 185 / 2016 (ΑΔΑ: 6ΧΤ1ΩΕ5-ΠΡΡ)                   Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Λιθοδομής στην Τοπική Κοινότητα Λουρδάτων» δαπάνης 4.881,87 € με ΦΠΑ.

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 186 / 2016 (ΑΔΑ: 66ΣΦΩΕ5-ΓΔΛ)         Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρικό έργο στον Οικισμό Νύφι» δαπάνης 6.200 € με ΦΠΑ

ΑΡΙΘΜ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 187 / 2016 (ΑΔΑ: 6ΞΑΒΩΕ5-9ΔΞ)          Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Τ.Κ Αθέρα Δ.Ε Παλικής» δαπάνης 5.350,50 € με ΦΠΑ.

χαρακτηρίζονται ως “μικρά έργα” και άρα η απευθείας ανάθεσή τους γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή.

Με βάση τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή έχει πράξει νόμιμα και σωστά οπότε πέφτουν στο κενό οι “καταγγελίες” των “κιτρινιστών”.

Μένει μόνο η “οσμή της παραπληροφόρησης” που σιγά-σιγά διαλύεται…

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer