Παρακολουθώντας την περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, αισθάνθηκα ότι μάλλον παρακολουθώ την περιφορά των λειψάνων της χώρας μας, παρά περιφορά λειψάνων Αγίας.
Τα κόκκινα όνειρα!
Οικονομία
18/05/2015 | 09:47

Παρακολουθώντας την περιφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, αισθάνθηκα ότι μάλλον παρακολουθώ την περιφορά των λειψάνων της χώρας μας, παρά περιφορά λειψάνων Αγίας.
Ακούγοντας πολιτικούς και βουλευτές να λένε ότι για τα χάλια μας φταίνε αυτοί που μας ψεκάζουν και ότι το χέρι του στυγερού παιδοκτόνου της 4χρονης Άννυ το όπλισε ο καπιταλισμός, αλλά και υπουργό να λέει ότι το χρηματοδοτικό μας πρόβλημα θα το λύσει η τράπεζα των BRICS που θα ιδρυθεί το 2016 (ενώ δεν έχουμε χρήματα ούτε για 16 ημέρες), συνειδητοποίησα ότι έχουμε μπλέξει άσχημα. Δυστυχώς, λαϊκισμός, ασχετοσύνη και βλακεία θα μας κρατήσουν για χρόνια στη σημερινή πολιτική και οικονομική μας μιζέρια.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως και η σημερινή, πασχίζει να διατηρήσει έναν νόμο που απαγορεύει τις ομαδικές απολύσεις, αλλά που ουσιαστικά συμβάλλει στην απόλυση του συνόλου των εργαζομένων μιας επιχείρησης, αφού στο τέλος θα κλείσει μην μπορώντας να πληρώνει υπεράριθμο προσωπικό. Και δυστυχώς, από το κλείσιμο των επιχειρήσεων χάνονται καθημερινά 25 εκατομμύρια ευρώ!
Αξιώνουμε να μας δανείζουν για να διατηρούμε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου σε επίπεδα που είναι αδύνατο να στηρίξει το σάπιο ασφαλιστικό μας σύστημα που βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση μαζί με την θνήσκουσα οικονομία μας.
«Γλυτώνουμε» ετησίως 8 δις ευρώ σε τόκους από τα δάνειά μας, και αν παραμείνουμε στην ΕΕ θα πάρουμε άλλα 50 δις ευρώ, και εμείς τους παραδίδουμε μαθήματα οικονομικής πολιτικής και τους απειλούμε με δημοψήφισμα με θέμα αν θέλουμε ή όχι να κόψουμε τον λαιμό μας!!!
Δυστυχώς κατακλυστήκαμε από φλύαρους «οικονομολόγους» και μπουρδολόγους πολιτικούς. Έτσι, οι συζητήσεις για τη σημερινή συμφωνία ξεκίνησαν στην αρχή του 2014 με την τρόικα και ακόμη συνεχίζονται με τους θεσμούς!
Αν σοβαρευτούμε και ανασυντάξουμε το κράτος μας, σίγουρα οι Ευρωπαίοι θα προχωρήσουν σε σημαντική μείωση του χρέους μας, το οποίο γνωρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο. Το ερώτημα όμως είναι ποιοι θα κάνουν αυτή την ανασύνταξη. Πάντως, ο κύριος Σαμαράς παραμένει απτόητος στη θέση του, ώστε να συνεχίσει το ‘Success Story’ του!
Και ενώ θα έπρεπε όλοι οι υποτιθέμενοι υγιείς πολιτικοί της χώρας να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση στη στροφή της προς τον ρεαλισμό, την επικρίνουν επειδή εγκαταλείπει, και καλά κάνει, τις κόκκινες γραμμές και τα κόκκινα όνειρά της!

Σημείωση
Βλέποντας τα γλέντια των καθαριστριών, που ανήκουν στο «καθαγιασμένο» δημόσιο, δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, γιατί θυμήθηκα το ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες άνεργους του ιδιωτικού τομέα αλλά και έναν φίλο μου που έβαλε αγγελία για Ελληνίδα καθαρίστρια – baby sitter. Στην αγγελία ανταποκρίθηκαν πάνω από τριάντα υποψήφιες, όλες αλλοδαπές! Η μοναδική Ελληνίδα που ανταποκρίθηκε ήθελε να κάνει μόνο baby-sitting και ήταν και καπνίστρια!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer