Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς στην επιλογή των σχολικών ειδών αλλά και των παιχνιδιών που επιλέγουν για τα παιδιά τους.
Τα επικίνδυνα σχολικά είδη και παιχνίδια – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς
Κοινωνία
05/09/2014 | 14:27

Προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς στην επιλογή των σχολικών ειδών αλλά και των παιχνιδιών που επιλέγουν για τα παιδιά τους. Λίγες ημέρες πριν από το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών με ανακοίνωσή του τονίζει ότι ήδη στα ράφια των καταστημάτων υπάρχουν επικίνδυνα και αδικαιολόγητα πανάκριβα σχολικά είδη και παιχνίδια.

«Δυστυχώς, τα σχολικά είδη, ενώ είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από παιδιά και ενώ πολλά μοιάζουν με παιχνίδια, δεν έχουν συμπεριληφθεί στη νομοθεσία για τα παιχνίδια, αλλά σε εκείνη για τη γενική ασφάλεια προϊόντων, για ενήλικες. Είναι σημαντικό να μην αγοράζουμε σχολικά που μοιάζουν με παιχνίδια», τονίζουν οι εκπρόσωποι του Κέντρου.

Τα είδη που πρέπει να δείχνουν οι γονείς μεγάλη προσοχή είναι τα εξής:

  • Στυλό που ανάβουν, τα οποία περιέχουν λαμπτήρα και μπαταρία, που μπορεί να καταπιεί το παιδί.
  • Προϊόντα με διάφορα αρώματα, τα οποία παράγονται από αμφίβολης ασφάλειας χημικά, τα οποία εισπνέει το παιδί.
  • Είδη που μπορούν να κρεμαστούν στον λαιμό του παιδιού με κορδόνια και μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα.
  • Στυλό, που μέσα τους «κολυμπούν» διάφορα καρτούν, ψαράκια κ.λπ., τα οποία περιέχουν υγρά αγνώστου προελεύσεως και συνεπειών, εάν το παιδί καταπιεί το υγρό.
  • Σβηστήρες, που μοιάζουν με φράουλες, οι οποίες απαγορεύεται να κυκλοφορούν, γιατί είναι επικίνδυνες απομιμήσεις.

Συχνά αποσύρονται από την κυκλοφορία σχολικά είδη που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας και τα προϊόντα αυτά καταγράφονται στο σύστημα RAPEX. «Είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε συχνά το σύστημα αυτό, για να ενημερωνόμαστε για τα προϊόντα που αποσύρονται, ώστε να προστατεύουμε τα παιδιά μας», λέει το ΚΕΠΚΑ.

Πηγή: aftodioikisi.gr/

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer