Δεκάδες συγγενείς και φίλοι των οικογενειών Ζορπά και Παντελάτου παρέστησαν το βράδυ της Πέμπτης στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου «The French Workshop».
Τα εγκαίνια του πολυτελούς Ζαχαροπλαστείου του Νίκου Παντελάτου στη Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
13/12/2015 | 22:39

Επιμέλεια // Μαρία Χριστοφοράτος

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι των οικογενειών Ζορπά και Παντελάτου παρέστησαν το βράδυ της Πέμπτης στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου «The French Workshop». Το νέο κατάστημα είναι προϊόν της συνεργασίας του ομίλου «Α. Ζορπάς & Υιοί» που διαθέτει 60 καταστήματα στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, καθώς επίσης και της οικογένειας του Νίκου Παντελάτου που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο με τα ζαχαροπλαστεία «Αρτόπολις» στην Αστόρια και στο Μανχάταν.

Το «The French Workshop», όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ομίλου Κώστας Ζορπάς, είναι το πρώτο που ανοίγουν στην Αμερική και το οποίο συνδυάζει την υψηλή γαλλική ζαχαροπλαστική με την κυπριακή και με την ομογενειακή και θα αποτελέσει τη βάση για το άνοιγμα νέων καταστημάτων.

Το ζαχαροπλαστείο βρίσκεται στη συμβολή της 39ης Οδού και της Λεωφόρου Μπελ και είναι αν όχι το μόνο, τουλάχιστον ένα από τα ολίγα στα οποία το κατάστημα βρίσκεται στον ίδιο όροφο και επικοινωνεί άμεσα με τον χώρο παρασκευής των αρτοσκευασμάτων και των ειδών ζαχαροπλαστικής.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος του Φλάσινγκ και του Μπέισαϊντ Πολ Βαλόουν, ο γενικός πρόξενος της Κύπρου Βασίλειος Φιλίππου και ο πρόεδρος του Κυπροαμερικανικού
Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Νικολάου.
Τον αγιασμό τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, π. Παύλος Παλαιστίδης, και ο ιερατικός προϊστάμενος του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Διονύσιος
Αναγνωστόπουλος.

pantelatos_ny (2) pantelatos_ny

Ο π. Παύλος Παλαιστίδης μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και καλωσόρισε τη νέα επιχείρηση που βρίσκεται πλησίον της ενορίας του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ. «Προσεύχομαι να επιτύχετε και να γλυκαίνετε για πολλά έτη τους ομογενείς και τους άλλους κατοίκους του Μπέισαϊντ και το Φλάσινγκ και να ενισχύετε τις κοινότητες και τα ιδρύματά μας», επεσήμανε ο π. Παλαιστίδης.
Ο π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος ευχήθηκε επιτυχίες στους ιδιοκτήτες και προσευχήθηκε όπως λίαν συντόμως ανοίξουν στο Γουάιτστόουν το δεύτερο ζαχαροπλαστείο.

Ο γενικός πρόξενος της Κύπρου, πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου, χαιρέτισε την απόφαση του Ομίλου Ζορπά να φέρει στις ΗΠΑ την επιχειρηματικότητα της Κύπρου και την κοινωνική του προσφορά και,
μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η αποψινή εκδήλωση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ελληνικό δαιμόνιο της επιχειρηματικότητας και της επιτυχίας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε την υποστήριξη ελληνικού κοινού». «Βρεθήκαμε απόψε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε τα εγκαίνια μιας νέας επιχείρησης που αν μη τι άλλο θα προσφέρει τη δική της συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη του Μπέϊσαντ», επεσήμανε ο δημοτικός σύμβουλος του Φλάσινγκ και του Μπέισαϊντ Πολ Βαλόουν.
Ο πρόεδρος του ομίλου «Α. Ζορπάς & Υιοί» Κώστας Ζορπάς μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι το ζαχαροπλαστείο είναι μια κοινοπραξία των αδελφών Κώστα, Τάσου και Δημήτρη και Ευανθίας Ζορπά με την οικογένεια του Νίκου Παντελάτου.
«Απόψε ανοίξαμε το πρώτο κατάστημα με ορίζοντα το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων στην Αμερική. Εχουμε στην Κύπρο 60 καταστήματα και το πιο σημαντικό έχουμε την τεχνογνωσία της γαλλικής και της παραδοσιακής κυπριακής ζαχαροπλαστικής. Εχουμε τις δυνάμεις να συνεργαστούμε», πρόσθεσε.
Ερωτηθείςγια το ζαχαροπλαστείο, ανέφερε πως «είναι γαλλικό, ελληνικό και κυπριακό. Τώρα ξεκινάμε και πιστεύω πως θα πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί δόξα τω Θεώ βλέπω τον κόσμο να ενθουσιάζεται».
Ο Νικόλαος Παντελάτος πρόσθεσε: «Εμείς από τη Νέα Υόρκη και η οικογένεια Ζορπά από την Κύπρο ενώσαμε τις δυνάμεις και καταφέραμε να κάνουμε αυτό που βλέπετε. Κάναμε τη διαφορά στην αρτοποιϊα και στη ζαχαροπλαστική. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».
Ερωτηθείς για τη λειτουργία του, είπε: «Θα λειτουργεί και ως καφενείο. Ξεκινάμε ως κατάστημα αρτοποιείο – ζαχαροπλαστείο το οποίο έχει στην καρδιά του το μιλφέιγ, που θα το προετοιμάζουμε μπροστά στα μάτια του πελάτη και αυτό νομίζω πως μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα άλλα
ζαχαροπλαστεία της Νέας Υόρκης».
«Εχουμε έναν από τους πέντε καλύτερους αρτοποιούς του κόσμου από τη Γαλλία που παράγει το ψωμί. Εχουμε έναν από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες της Γαλλίας. Ο γιος μου, Γεράσιμος Παντελάτος, έχει
αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, δύο παιδιά της οικογένειας Ζορπά είναι απόφοιτοι Ινστιτούτου Γαστρονομίας. Κάθε ένας από εμάς διαθέτει πολλά ταλέντα και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με πάθος και με αφοσίωση ούτως ώστε να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι
από χθες», κατέληξε ο κ. Παντελάτος.

pantelatos_ny (3)

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer