Δείτε το βίντεο με το συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Νικαίας να δακρύζει.
Τα δάκρυα του Αλέξιου που συγκίνησαν (βίντεο)
Εκκλησία
10/09/2014 | 10:21

Με μεγάλη κατάνυξη εορτάσθηκε στην προσφυγομάνα πόλη της Νίκαιας η εορτή όλων αυτών που μαρτύρησαν κατά τήν μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και όλων των κληρικών και λαϊκών που πότισαν με το αίμα τους τα ιερά χώματα της Ιωνίας και των άλλων αλησμονήτων πατρίδων της Μικράς Ασίας, όπου έλαμψε και μεγαλούργησε ο ελληνισμός επί 3000 χρόνια.

Την 7η Σεπτεμβρίου 2014, Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, κατά την οποία η Ιερά Σύνοδος έχει ορίσει να εορτάζονται οι ως άνω Ιερομάρτυρες και Μάρτυρες, τελέσθηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιο.

Ιδιαίτερη χαρά προξένησε η μεγάλη συμμετοχή των νέων και νεανίδων, ως και των εκπροσώπων των Μικρασιατικών Σωματείων.

Έμπλεος συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε λόγο αναφερόμενος στο Μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης κάνοντας νύξη των λεπτομερειών του Μαρτυρίου, όπως γλαφυρά τις παραδίδουν ο τότε Πολεμικός Ανταποκριτής Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, ο Ακαδημαϊκός Γεώργιος Μυλωνάς, ο Γάλλος Συγγραφέας Ρενέ Πουώ και ο Αμερικανός Πρόξενος Τζόρτζ Χόρτον.

Ο λόγος μετέδωσε ιερή συγκίνηση στο πολυπληθές εκκλησίασμα, το οποίο με σεβασμό ακολούθησε τη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και των Τιμίων Λειψάνων.

Πηγή: Romfea.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer