Το σκηνικό με το «μπαράζ» των ανώνυμων καταγγελιών, έχει οδηγήσει την κοινή γνώμη να πάρει θέση ουσιαστικά υπέρ της Δημοτικής Αρχής.
Τα έργα ανάπλασης του Αργοστολίου, οι ανώνυμες καταγγελίες και οι δυο αντίπαλες πλευρές
Κοινωνία
26/11/2016 | 11:22

Τα μεγάλα έργα της ανάπλασης στην πρωτεύουσα του νησιού μας το Αργοστόλι που εκτελεί η Δημοτική Αρχή και το “μπαράζ” των ανώνυμων καταγγελιών που προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό “κύκλωμα” και έχει ως στόχο την ματαίωσή τους, μονοπωλούν την επικαιρότητα και το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα.

Το ρεπορτάζ λέει, σύμφωνα και με την χθεσινή συνάντηση-ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ότι τα όποια ζητήματα προέκυψαν από τις καταγγελίες βρήκαν λύσεις καθώς η Δημοτική Αρχή άμεσα και στοχευμένα εργάστηκε και ξεπέρασε με επιτυχία τα προβλήματα. Τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Αργοστολίου και θα το μετατρέψουν σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή. Και να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι ουδέποτε σταμάτησαν τα έργα λόγω παρέμβασης κάποιας Δημόσιας Αρχής ή προβλημάτων με τους εργολάβους. Η καθυστέρηση οφείλεται στο θέμα της διαχείρισης των μπαζών που λύνεται από βδομάδα και τα έργα θα συνεχιστούν κανονικά.

Οι ανώνυμες καταγγελίες έχουν όμως δημιουργήσει και ένα νέο πολιτικό ζήτημα, ένα-καλύτερα-νέο πολιτικό πεδίο: Έχουν χωρίσει τους Αργοστολιώτες-κυρίως-αλλά και κατ’επέκταση τους Κεφαλονίτες σε δύο αντίπαλες πλευρές: Σε αυτούς που βρίσκονται στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής και επιθυμούν διακαώς την ολοκλήρωση των έργων και σε αυτούς που αντιμάχονται τη Δημοτική Αρχή, δεν θέλουν να γίνουν τα έργα και κάνουν ό,τι μπορούν (βλέπε καταγγελίες) για να σταματήσουν! Και οι δύο πλευρές στέκουν σχεδόν φανατικά στις θέσεις τους. Με μία διαφοροποίηση: Αυτοί που στέκονται δίπλα στη Δημοτική Αρχή είναι πολύ περισσότεροι από τους άλλους. Δηλαδή δεν έχουμε μία ισομερή κατανομή μεταξύ των δύο στρατοπέδων αλλά καλύτερα έναν συσχετισμό περίπου 80%-20% υπέρ της Δημοτικής Αρχής και των έργων. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην πολύ σοβαρή και εμπεριστατωμένη έρευνα που διενεργούν εδώ και μέρες ο Παναγής Φωκάς και το e-kefalonia.net, τόσο σε ότι αφορά τα έργα ανάπλασης αλλά και στις ανώνυμες καταγγελίες.

Πως εξηγείται αυτό; Εδώ θα λέγαμε ότι όλο αυτό το σκηνικό με το «μπαράζ» των ανώνυμων καταγγελιών και την «λυσσαλέα» επίθεση του πολιτικού «κυκλώματος» στα έργα του Αργοστολίου, έχουν οδηγήσει την κοινή γνώμη να πάρει θέση ουσιαστικά υπέρ της Δημοτικής Αρχής. Διότι από τη μία έχουμε μία Δημοτική Αρχή χωρίς χρηματοδότηση, με αντίθετη κυβέρνηση, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία να προωθεί και να εκτελεί σημαντικά έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του Αργοστολίου και από την άλλη ένα «ξεθωριασμένο» και πολιτικά ξεπερασμένο «κύκλωμα» παραγόντων να προσπαθεί «από τις σκιές» και με «δόλιους» τρόπους να ματαιώσει αυτή την πορεία προς την ανάπτυξη. Μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα και να αποφύγει την «πολιτική ναφθαλίνη».

Η τοπική κοινωνία τα βλέπει και τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά. Βλέπει μία Δημοτική Αρχή που ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΟ μέσα σε δύσκολες συνθήκες και επίσης καταλαβαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι που μάχονται να εμποδίσουν αυτό το έργο. Και σας ρωτώ: Ποιος λογικός δημότης δεν θέλει τα έργα; Σχεδόν κανείς είναι η απάντηση πλην όλων αυτών που διακρίνουν στο βάθος της ολοκλήρωσης των έργων την οριστική πολιτική τους συνταξιοδότηση.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι “χάρις” στις ανώνυμες καταγγελίες η Δημοτική Αρχή, χωρίς να το έχει καν σχεδιάσει, έχει αποκτήσει ένα σημαντικό πολιτικό πλεονέκτημα που θα γίνει ακόμη ισχυρότερο όταν  θα ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα. Από την άλλη πλευρά οι “πολέμιοι” της Δημοτικής Αρχής έχουν ήδη πέσει αυτοί μέσα στην παγίδα που σχεδίασαν για την Δημοτική Αρχή!

Και κάτι ακόμη: Ο νόμος για τη διαχείριση των μπαζών υφίσταται εδώ και περίπου 12 χρόνια. Ουσιαστικά παρέμενε ανενεργός σε ολόκληρη την χώρα και ενεργοποιήθηκε μόνο στην Κεφαλονιά και μόνο για τα έργα ανάπλασης του Αργοστολίου με τις ανώνυμες καταγγελίες. Και πότε ενεργοποιήθηκε; Μόλις ξεκίνησαν τα έργα και αφού σκάφτηκε η μισή πλατεία. Και αυτό ουσιαστικά αποδεικνύει και τον κακόβουλο σκοπό του «κυκλώματος» που βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες. Διότι αν οι καταγγέλοντες είχαν «καλό» σκοπό, θα μπορούσαν να είχαν κάνει την καταγγελία ένα χρόνο πριν όταν υπογραφόταν η σύμβαση με τον εργολάβο, οπότε και θα υπήρχε χρόνος για θεραπευτεί το πρόβλημα. Όμως όχι! Περίμεναν να κλείσει η πλατεία, να γίνει εργοτάξιο για να κάνουν την καταγγελία και να «κολλήσουν» το έργο. Τα συμπεράσματα δικά σας…

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ