O Δήμαρχος Ελληνικού/Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 20ου Χορωδιακού Φεστιβάλ.
Τίμησε τον Κωνσταντάτο ο Δήμος Κεφαλονιάς
Κοινωνία
24/05/2015 | 09:01

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

O Δήμαρχος Ελληνικού/Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος είναι ο επίτιμος προσκεκλημένος της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 20ου Χορωδιακού Φεστιβάλ. Ο συμπατριώτης μας, μαζί με τη συνοδεία του, επισκέφθηκαν μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. Αγγελο Κωνσταντάκη. Παρόντες ακόμα ήταν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και ο μηχανικός του Δήμου, Σπύρος Σπαθής. Στις δηλώσεις που έγιναν, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης τόνισε: kwnstantatos (3)

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να φιλοξενούμε έναν συμπατριώτη μας και έναν άνθρωπο με ήθος και μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κατάγεται από το Πυργί και είναι ιδιαίτερη χαρά να τον φιλοξενούμε. Σήμερα δεν σας κρύβω την συγκίνηση και την τιμή που μου προσέφερε ο Αγγελος Κωνσταντάκης με την αναβίωση μετά από 20 χρόνια του Χορωδιακού Φεστιβάλ. Οφείλω όχι μόνο να τον συγχαρώ, πάντα μου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις όπως και τα Χριστούγεννα και πραγματικά δεν το περίμενα”.

Κωνσταντάκης: “Ο Δήμαρχος Ελληνικού αγκάλιασε το εγχείρημα της αναβίωσης του Χορωδιακού φεστιβάλ”

Ο Αγγελος Κωνσταντάκης ανέφερε: “Είναι πολύ σημαντικό το διήμερο αυτό για τον Δήμο μας με την αναβίωση του Χορωδιακού Φεστιβάλ.  Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Κωνσταντάτο που αγκάλιασε το εγχείρημα μας και μας τίμησε, στέλνοντας δύο χορωδίες”. Ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος επισήμανε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας, τον κ. Παρίση που στήριξε τον Αγγελο Κωνσταντάκη για να αναβιώσει το Χορωδιακό Φεστιβάλ, που ήταν η πολιτιστική ταυτότητα της Κεφαλονιάς και σήμερα επανήλθε χάρη στον Αγγελο Κωνσταντάκη. Πήρε την πρωτοβουλία μόνος του χωρίς να ρωτήσει ούτε τον Δήμαρχο και νομίζω ότι τα πήγαμε καλά. Του χρόνου εκτιμώ ότι θα είναι ακόμα καλύτερα”. kwnstantatos (12)

Κωνσταντάτος: “Υπάρχουν ..δύο Κεφαλονιές”


Τέλος, δόθηκε ο λόγος στον Γιάννη Κωνσταντάτο: “Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι υπάρχουν δυο Κεφαλονιές. Η μία, αυτή που τιμάει την ιστορία και την παράδοση της, με την πρωτοβουλία του κ. Παρίση και του Κωνσταντάκη να αναβιώσει το Χορωδιακό Φεστιβάλ και έδωσε την ευκαιρία σε εμας να έρθουμε εδώ που εκπροσωπούμε την άλλη Κεφαλονιά, την απόδημη Κεφαλονιά, τους Κεφαλλονίτες της Αθήνας, της Ευρώπης και της Αμερικής και γενικά όπου υπάρχει το κεφαλλονίτικο στοιχείο. Είμαστε πολύ συγκινημένοι γιατί στην επανεκκίνηση του Φεστιβάλ, καλέσατε τον Δήμο Ελληνικού/Αργυρούπολης όπου εδρεύει ο τρίτος μεγαλύτερος σύλλογος της Αττικής, ο Σύλλογος Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων και έτσι δώσατε την ευκαιρία στις χορωδίες που τραγούδουν χρόνια τα τραγούδια του Μαρκάτου, του Αποστολάτου, του Λαυράγκα και όλων των μεγάλων Κεφαλλονιτών δημιουργών να έρθουν εδώ στη γενέθλια γη αυτής της μουσικής και να καταθέσουν το δικό τους στίγμα και τη δική τους ψυχή”. kwnstantatos (2) kwnstantatos (4) kwnstantatos (5) kwnstantatos (6) kwnstantatos (7)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer