Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση εξετάζει να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων, των επιδομάτων του Πάσχα.
Τέλος στον 14ο μισθό με απαίτηση της Τρόικα
Πολιτική
07/01/2012 | 14:46

Η πίεση που ασκεί η Τρόικα για την κατάργηση του κατώτατου μισθού, κάτι που έγινε γνωστό και με την επιστολή που απέστειλε προ ημερών, φαίνεται πως τελικά λυγίζει την κυβέρνηση και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου  θα ανασταλεί ουσιαστικά η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν την προβλεπόμενη από τον Ιούλιο ποσοστιαία αύξηση του 2,6% στα κατώτερα ημερομίσθια και στους βασικούς μισθούς, που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η κυβέρνηση εξετάζει να ενσωματωθεί μέρος του Δώρου των Χριστουγέννων,  των επιδομάτων του Πάσχα, καθώς και της καλοκαιρινής άδειας στον μηνιαίο μισθό, καταργώντας ουσιαστικά τον 14ο μισθό.

Με την κίνηση αυτή επιχειρείται να ικανοποιηθεί ένας από τους βασικούς όρους που έθεσε εκ νέου η Τρόικα με επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας, στην οποία επιμένουν στην κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού.

Λάθος η καταργηση του 13ου και 14ου μισθού

Ο 13ος και ο 14ο μισθός δεν έχουν σχέση με την ανταγωνιστικότητα και η κατάργησή τους θα ήταν λάθος και θα είχε ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της ύφεσης. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Πηγή: iefimerida

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer