Σας προτείνουμε μια συνταγή για να πετύχετε τα τέλεια και αφράτα σπιτικά μπισκότα
Τέλεια και αφράτα σπιτικά μπισκότα
e Gastronomie
06/10/2014 | 18:34

Έχεις επιστρέψει από τη δουλειά και θέλεις ένα γρήγορο σνακ, έχεις μάλλον σταματήσει τις εμφανίσεις στην παραλία και δεν πολύ σκέφτεσαι τα χειμωνιάτικα κιλά, ο καιρός έχει δροσίσει και μπορείς να κάψεις και λίγο το φούρνο χωρίς να βγάλεις την μπέμπελη στη κουζίνα.

Σας προτείνουμε λοιπόν μια συνταγή για να πετύχετε τα τέλεια και αφράτα σπιτικά μπισκότα

Για 20 μπισκότα θα χρειαστείτε :

4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα ή κρέμα γάλακτος

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε και το αλεύρι.
Όταν τα υλικά μας έχουν ενοποιηθεί πλήρως, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε με αλευρωμένα χέρια. Κόβουμε σε κομμάτια, κάθε κομμάτι το ανοίγουμε για να κόψουμε τα μπισκότα μας με τον κόφτη μπισκότων.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά περίπου

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ