Ξινή, γλυκιά, με πολλές διαφορετικές υφές και γεύσεις σε μια μόνο κουταλιά
Τάρτα λεμονιού
Μαγειρική
10/10/2014 | 09:17
Ξινή, γλυκιά, με πολλές διαφορετικές υφές και γεύσεις σε μια μόνο κουταλιά. Ενδιαφέρον γλυκό από όλες τις απόψεις.
Υλικά συνταγής:
Υλικά για το μπισκότο:
- 300 γραμμάρια μπισκότα
- 110 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
- 2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
Υλικά για τη γέμιση:
- χυμό και ξύσμα από 6 λεμόνια
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 5-6 Κρόκοι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε καλά τα υλικά για το μπισκότο και στρώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και προσθέτουμε όσο χυμό είναι πιο κοντά στα γούστα σας.
- Απλώνουμε την γέμιση και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Tips:
Ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια μας πρέπει να δούμε πόσο χυμό θα βάλουμε. Όλα τα λεμόνια δεν είναι ίδια!
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17:32