Ξινή, γλυκιά, με πολλές διαφορετικές υφές και γεύσεις σε μια μόνο κουταλιά
Τάρτα λεμονιού
Μαγειρική
10/10/2014 | 09:17

Ξινή, γλυκιά, με πολλές διαφορετικές υφές και γεύσεις σε μια μόνο κουταλιά. Ενδιαφέρον γλυκό από όλες τις απόψεις.

Υλικά συνταγής:

Υλικά για το μπισκότο:

  •   300 γραμμάρια μπισκότα
  •   110 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
  •   2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική

Υλικά για τη γέμιση:

  •   χυμό και ξύσμα από 6 λεμόνια
  •   2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
  •   5-6 Κρόκοι

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε καλά τα υλικά για το μπισκότο και στρώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και προσθέτουμε όσο χυμό είναι πιο κοντά στα γούστα σας.
  3. Απλώνουμε την γέμιση και ψήνουμε στους 185 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Tips:

Ανάλογα πόσο ξινά είναι τα λεμόνια μας πρέπει να δούμε πόσο χυμό θα βάλουμε. Όλα τα λεμόνια δεν είναι ίδια!

 

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ