Τι είπε ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου στον Πρωθυπουργό.
Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στην Κεφαλονιά
Κοινωνία
29/01/2014 | 15:21

Το σύνολο των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα, προκειμένου να απαλειφθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το σεισμό στην Κεφαλονιά, εξετάσει το Συντονιστικό όργανο που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.
Στη σύσκεψη αυτή γίνεται η αξιολόγηση των ζημιών, η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και ο τρόπος παρέμβασης που πρέπει να είναι άμεσος και αποτελεσματικός, ιδιαίτερα στα δημόσια κτήρια που έχουν πληγεί (σχολεία, νοσοκομείο, γηροκομείο), καθώς και στο οδικό δίκτυο.
«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί», είπε ο Περιφερειάρχης , «ήταν σημαντική με την έννοια ότι έχει δημιουργήσει ιδία αντίληψη για τα τεκταινόμενα, το μέγεθος και την έκταση των ζημιών και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα για την απάλειψη των προβλημάτων που δημιούργησε τόσο ο κύριος σεισμός όσο και οι μετασεισμοί.
Η Κεφαλονιά», πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, «δεν πρόκειται να εγκαταλειφτεί, καθώς εντός των προσεχών ημερών έχουν προγραμματίσει επισκέψεις ο Υφυπουργός Παιδείας και η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και άλλοι αρμόδιοι για θέματα αποκατάστασης των ζημιών».

Ο κ. Σπύρου αναμένεται να επιστρέψει στην Κέρκυρα αργά το βράδυ.

spurou

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το ρήγμα του Χάρακα

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer