Για τα μορφωτικά και λαϊκά δικαιώματα 12 Νοέμβρη τα σχολεία στο δρόμο του αγώνα.
Σύσκεψη προετοιμασίας της μάχης από την ΕΛΜΕΚΙ
Κοινωνία
04/11/2015 | 09:24

Σύσκεψη εκπαιδευτικών – γονέων και μαθητών πραγματοποιήθηκε σήμερα 3 Νοέμβρη στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κεφαλονιάς και μια σειρά Σύλλογοι Γονέων από σχολεία του Νομού (ΓΕΛ Κεραμειών, 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου, 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνείων, Δημοτικό Σχολείο Σάμης). Αντιπροσωπεύτηκαν 15μελή μαθητικά συμβούλια από το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, το ΕΠΑΛ Αργοστολίου, το ΓΕΛ Κεραμειών, τα Μεσοβούνεια, ενώ άλλα που δε μπόρεσαν να παραβρεθούν ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την πρωτοβουλία.
Υπήρξε ουσιαστική συζήτηση. Διαπιστώθηκε η οξύτητα των προβλημάτων σε όλα τα σχολεία σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών συγκυβέρνησης – ΕΕ. Καταγγέλθηκε η προσπάθεια ντε φάκτο αποχαρακτηρισμού του Νομού ως σεισμόπληκτου και το «πάγωμα» των αναγκαίων μέτρων για τα σχολεία και τους μαθητές.
Υπήρξε συμφωνία για την ανάγκη αγώνα που να θέτει στο επίκεντρο:
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία.
Σύγχρονες – ασφαλείς σχολικές υποδομές.
Άμεση κάλυψη των κενών!
Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.
Μαζικοί και μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το πολύ 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!
Στελέχωση των σχολείων και των δομών ειδικής αγωγής και του ΚΕΔΔΥ.
Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους για υλικά, αναλώσιμα κ.α.
Δωρεάν μετακίνηση και διασφάλιση ασφαλούς μεταφοράς όλων των μαθητών.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων υγείας.
Οι φορείς θεωρούν ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών και σπίλωσης του αγώνα τους που βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Νομό.
Μέσα από μαζικές διαδικασίες, συνεδριάσεις 15μελών και ΓΣ μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών να δοθεί απάντηση στις προκλήσεις και να απαιτήσουμε όσα δικαιούνται οι μαθητές. Να προετοιμαστεί η μαζική κάθοδος όλων των σχολείων στο Αργοστόλι, στις 12 Νοέμβρη, μέρα Γενικής Απεργίας. Είναι σημαντικό ότι περιφερειακά σχολεία «κλείνουν» λεωφορεία και προετοιμάζουν να κατέβουν στη συγκέντρωση. Να βουλιάξει ο τόπος από τη συμμετοχή. Να δοθεί συνολική απάντηση στα βάρβαρα μέτρα που θυσιάζουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου το μέλλον της νέας γενιάς και της εργατικής τάξης.
12 Νοέμβρη: η δική μας μέρα!!!
Αργοστόλι 03/11/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer