Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα
Σύσκεψη Επαγγελματικών Συλλόγων στο ΕΒΕΚΙ
Κοινωνία
26/11/2016 | 12:02

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επαγγελματικών συλλόγων σήμερα Παρασκευή 25-11-2016 στο Επιμελητήριο (ΕΒΕΚΙ) με θέμα: Να πάρουμε θέση και να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την από κοινού αντιμετώπιση των μέτρων που μας καταστρέφουν. Ύστερα από διεξοδική συζήτηση που έγινε η σύσκεψη κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα και αποφάσεις:

Τόσο οι συνάδελφοι που πήραν στα χέρια τους τα ειδοποιητήρια της εφορίας για κατάσχεση πρώτης κατοικίας όσο και οι εκατοντάδες που θα τα πάρουν το επόμενο διάστημα, αδυνατούν να πληρώσουν γιατί:

Όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν ως τώρα από την κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες, η ασύλληπτη φορολογία από το 1ο ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το τσάκισμα των συντάξεων, η γενικευμένη ακρίβεια για τις οικογένειές μας, μας οδήγησαν συντεταγμένα, σε συνδυασμό με την κρίση, στην αναδουλειά, τα χρέη και τα λουκέτα. Μόνοι κερδισμένοι από τη δήθεν δίκαιη κατανομή των βαρών που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα. Αυτοί συγκεντρώνουν μέρα με την ημέρα την αγορά, πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Οι δήθεν διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο είναι πάνω σε ήδη συμφωνημένα μέτρα. Επιβεβαιώνουν ότι έρχονται νέοι φόροι και χαράτσια εις βάρος μας, νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέα αδιέξοδα. Οι νέες ρυθμίσεις για τα χρέη για τις ατομικές επιχειρήσεις, δεν θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Θα αποδειχθούν και αυτές κενό γράμμα μπροστά στην καταιγίδα των μέτρων, των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Κυβέρνηση και κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, μαζί με τους συνεταίρους τους, την ΕΕ και το ΔΝΤ, δε σταματούν προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ηγεσίες των ΓΣΒΕΕ-ΕΣΕΕ για μια ακόμα φορά μετέχουν στις διαπραγματεύσεις μπροστά στη 2η αξιολόγηση. Οι ψευτορυθμίσεις-ασπιρίνη και τα διορθωτικά μέτρα που προτείνουν στο μείγμα της οικονομίας (άραγε για ποιες κατηγορίες ΜΜ επιχειρήσεων;), χωρίς σύγκρουση με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και του ευρωμονόδρομου, δεν αντιμετωπίζουν τα καθημερινά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μικροί επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες.

Με τη στάση τους, υπονομεύουν ανοιχτά τους αγώνες. Δίνουν «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση που αναζητά τη συναίνεση από τα λαϊκά στρώματα μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζει.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του ανυποχώρητου συλλογικού αγώνα. Όλες οι άλλες «άμεσες», «ρεαλιστικές» λύσεις δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν.  Επιλέγουμε το δρόμο της αντίστασης, της κοινής δράσης και της συμμαχίας με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζόμενων, των αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών. Χτίζουμε βήμα – βήμα τη δική μας συμμαχία απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, μονοπωλίων.

Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων μας επαγγελματιών – βιοτεχνών – μικρών εμπόρων αυτοκινητιστών.

Την κρίση, τα χρέη και τα ελλείμματα να πληρώσουν το μεγάλο κεφάλαιο που τα δημιούργησε. Οι ανάγκες των οικογενειών μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ανάλογα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.

Διεκδικούμε

  • Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.
  • Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε τους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουμε αγωνιστική απάντηση.στην επίθεση που δεχόμαστε.

ΤΡΙΤΗ 29-11-2016 και ώρα 9:00 το πρωί στην ΕΦΟΡΙΑ  ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΟΙ Φορείς που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη είναι οι  : Εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου (η Κράνη) Σωματείο επισιτισμού Κεφαλονιάς ( Ο Αρκείσιος)  Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλληνίας & Ιθάκης  Σωματείο οικοδόμων Αργοστολίου   Π.Α.Σ.Β.Ε. Ο Δημοτικός σύμβουλος Κύριος Δημητράτος Γεράσιμος  Ο Αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού Επιμελητήριου  Κύριος Παντελιός Ανδρέας  Η Πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας & Ιθάκης  Κυρία  Βουτσινά Βασιλική  ευχαριστούμε τα σωματεία και τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλληνίας & Ιθάκης.

Ο Πρόεδρος

 

 

Μαρκάτος Μιχάλης

Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Λουκάκης Σπύρος

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer