Σε δύο μήνες κλείνει η στρόφιγγα - Προσπάθειες για τη μεγαλύτερη κατά το δυνατόν απορρόφηση κονδυλίων
Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ – Στον αέρα 480 έργα σε όλη τη χώρα
Πολιτική
03/11/2015 | 17:34

Σε αγώνα δρόμου για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007 – 2013, δύο μήνες πριν κλείσει η χρηματοδοτική στρόφιγγα, έχουν επιδοθεί η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση.

Μετά την αρνητική απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνας Κρέτσου στο αίτημα της ΚΕΔΕ για χορήγηση παράτασης ενός έτους (έως τις 31-12-2016) στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το εν λόγω πρόγραμμα, στον αέρα βρίσκονται 480 υπό εξέλιξη έργα σε όλη τη χώρα.

Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών υπό τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ Παναγιώτη Κορκολή, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό.

Οκ. Κουρουμπλής ζήτησε να υπάρξει συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να βρεθούν λύσεις και να «τρέξουν» όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των πιο ώριμων έργων. Ο κ. Κορκολής υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα μέσω της οποίας θα υπάρξουν οι λιγότερες απώλειες πόρων.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα έργα των δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία βρίσκονται στον «αέρα», ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες των δημάρχων οι οποίες εντάθηκαν μετά την απάντηση της Επιτρόπου.

Ο κ. Στασινός, από την πλευρά του, διατύπωσε την πρόθεση του ΤΕΕ να δημιουργηθεί μια κεντρική δομή, η οποία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα μπορεί να καταρτίζει τα τεχνικά δελτία για μικρούς δήμους με κατοίκους κάτω από 5.000 καθώς και για ορεινούς και νησιωτικούς δήμους.

Στην ίδια σύσκεψη, ο υπουργός διαβεβαίωσε την ΚΕΔΕ ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν αποδοθεί περίπου 399 εκατ. ευρώ στους δήμους για προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, τα Προνοιακά Επιδόματα, οφειλές προηγούμενων ετών και τα αναπτυξιακά έργα των δήμων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer