Με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αναπληρωτών β΄βάθμιας και α΄βάθμιας, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου ιδιωτικών εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και ενώσεων αναπληρωτών.
Σύσκεψη για αναπληρωτές με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Κοινωνία
12/11/2015 | 17:06

Με πρωτοβουλία του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αρκετών αναπληρωτών β΄βάθμιας και α΄βάθμιας, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του σωματείου ιδιωτικών εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και ενώσεων αναπληρωτών.
Στη συζήτηση που ακολούθησε την εισήγηση του Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναδείχθηκαν μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, όπως:
• η απλήρωτη εργασία
• η παρουσίαση από τις ΔΔΕ των κενών σε «δόσεις» και η κάλυψή τους από το Υπουργείο σε διάφορες «φάσεις»
• η ελαστικοποίηση στις τοποθετήσεις
• η κατάργηση δικαιωμάτων όπως της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης σε ΔΣ και Ομοσπονδίες για όλη τη συνδικαλιστική θητεία, της απεργίας ως προϋπηρεσίας, της συνυπηρέτησης, της αναρρωτικής άδειας, άλλων αδειών κοκ.
Θίχτηκαν ιδιαίτερα θέματα όπως οι εξελίξεις στην ειδική αγωγή και καταγγέλθηκε η πολιτική κατάργησης των ειδικών σχολείων στη λογική της «συμπερίληψης». Στα ειδικά σχολεία η πλειονότητα των εκπαιδευτικών είναι αναπληρωτές, πολλοί για 13χρόνια!!! Τονίστηκε από τους συναδέλφους πως είναι απαράδεκτο να μετρούνται οι εγκεκριμένες πιστώσεις σε ανθρωποώρες. Έτσι επιβάλλουν τα ΕΣΠΑ και η ΕΕ. Στη συνέχεια η κυβέρνηση κάνει «διαχείριση προσωπικού» με βάση αυτές τις πιστώσεις, με προσλήψεις οποτεδήποτε (Μάρτη – Απρίλη!!), αφήνοντας κενά μέχρι και το τέλος της χρονιάς!!! Είναι η γνωστή γραμμή της λειτουργίας των σχολείων με «επάρκεια» κι όχι με «πληρότητα». Επισημάνθηκε πως το νέο σχολείο, το οποίο διατηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ταυτόχρονα με την προσαρμογή του μορφωτικού περιεχόμενου στις ανάγκες τις αγοράς έχει ως συστατικό στοιχείο τη διαφοροποίηση των εργασιακών σχέσεων. Το μέλλον δε μπορεί να είναι τα εφήμερα προγράμματα, τα ΕΣΠΑ κοκ. Καταγγέλθηκε το αίσχος του «παρουσιολογίου». Αναπληρωτές που ήταν «εργολάβοι», σύμφωνα με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, και αμείβονταν με μπλοκάκι και ΤΕΒΕ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη για το 2014 και 2015. Απλήρωτοι είναι και οι συνάδελφοι στα ΙΕΚ.
Μέσα από τα παραπάνω και πολλά άλλα ανάλογα που ακούστηκαν γίνεται σαφές πως οι νέοι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί βιώνουν την καταστρατήγηση κάθε σταθεράς. Αυτά είναι αποτελέσματα μιας πολιτικής που θυσιάζει τη δυνατότητα που δίνει η ανάπτυξη της τεχνικής και των δυνατοτήτων του σύγχρονου πολιτισμού στην καπιταλιστική κερδοφορία. Οι απαντήσεις του τύπου «δεν υπάρχουν κονδύλια» κρύβουν ότι τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος των λυμαίνεται το κεφάλαιο. Κρύβουν ότι κλέβουν τα λεφτά για παιδεία, υγεία, μισθούς και συντάξεις για να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες, να δώσουν νέες φοροαπαλλαγές και να πληρώσουν ένα χρέος που δεν δημιουργεί και δεν χρωστά ο λαός μας.
Συμφωνήθηκε πως χρειάζεται ενωμένος, ταξικός αγώνας με προμετωπίδα το σύνθημα «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για τα θέματα που θίχτηκαν. Να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη στέγαση, με αίτημα για υπαλληλικές κατοικίες που θα διατεθούν για νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αναπληρωτές (το θέμα της σίτισης το διασφαλίσαμε από πέρσι). Να θέσει τα θέματα στην παράσταση που θα πραγματοποιήσει για τους σεισμόπληκτους στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΕΛΜΕ-ΚΙ απεύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις δωρεάν δράσεις της πολιτιστικής λέσχης του ΠΑΜΕ στην οποία συμμετέχει (κινηματογραφικές βραδιές κάθε Πέμπτη, μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο κάθε Κυριακή, εικαστική – φωτογραφική πρωτοβουλία κλπ).
Για την προώθηση των θεμάτων των αναπληρωτών τα πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία θα έχουν τον πρώτο λόγο, αναδεικνύοντας τα προβλήματα σαν υπόθεση όλου του κλάδου. Παράλληλα συγκροτήθηκε επιτροπή αναπληρωτών και των δύο βαθμίδων που θα ενημερώνει και θα βοηθά τα σωματεία να θέσουν την ελαστική εργασία σε προτεραιότητα.
12 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.
Παγκεφαλληνιακή κάθοδος των σχολείων στο Αργοστόλι – συγκέντρωση 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο.
Αργοστόλι 12/11/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer