Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Πάστρας.
Σύλλογος Γονέων Πάστρας: Τα περιφερειακά σχολεία εξελίσσονται σε φτωχούς συγγενείς
Κοινωνία
05/10/2015 | 09:17

Η τρέχουσα σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα περισσότερα σχολεία της χώρας μας με πολλά προβλήματα στις υποδομές αλλά κυρίως στη στελέχωσή τους. Σ’αυτές τις συνθήκες τα περιφερειακά σχολεία εξελίσσονται σε φτωχούς συγγενείς της κατάστασης και ένα απ’ αυτά το Λύκειο της Πάστρας να βρίσκεται στη δυσμενέστερη θέση των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα λείπουν εντελώς βασικές ειδικότητες καθηγητών (χημικού, βιολόγου, οικονομολόγου, ξένων γλωσσών), ενώ κι εκείνες που υπάρχουν(φιλόλογοι, μαθηματικός ) δεν καλύπτουν επαρκώς τις διδακτικές ανάγκες.

Η πρώτη κατανομή αναπληρωτών ,2 στον αριθμό, καλύπτει εν μέρει τα κενά και παραπέμπεται για την επόμενη φάση η πλήρωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Αποτέλεσμα αυτού είναι τα παιδιά μιας μεγάλης περιοχής της Κεφαλονιάς, ακόμα και σ’ αυτές τις συνθήκες να μην ξεκινούν από ισότιμη βάση τη σχολική τους χρονιά με όποια αποτελέσματα αυτό μπορεί να έχει στην πορεία τους ως μαθητές αλλά και ως υποψήφιους στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση. Ειδικά δε γι΄αυτή τη μερίδα μαθητών ο χρόνος κυλάει αμείλικτα εις βάρος τους.

Επιπλέον σε μια περίοδο που οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι εμφανείς σε όλους μας η παραπάνω επιβάρυνση των γονιών με φροντιστήρια καθίσταται αδύνατη και είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει το Δημόσιο σχολείο ως βασικό πυλώνα της κοινωνίας μας.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεσες λύσεις ώστε να καταστεί δυνατή η

ΠΛΗΡΗΣ λειτουργία του σχολείου μας.

Οι γονείς ως οι πλέον ενδιαφερόμενοι για τη μόρφωση και την εξέλιξη των παιδιών μας παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα πιέζοντας και ελέγχοντας τις εξελίξεις, στο πλευρό όλων όσων ενδιαφέρονται και θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί με ανοιχτά σχολεία

Τέλος ο σύλλογός μας, παρά την κρισιμότητα των άμεσων προβλημάτων δεν ξεχνά και δεν υποβαθμίζει τη μεγάλη ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου, δυναμικού σχολείου στην περιοχή μας. Η υποδομή του υπάρχοντος έχει εξαντλήσει την αποστολή του και πλέον οι σύγχρονες απαιτήσεις για μια πολύπλευρη εκπαίδευση πολύ απλά δεν χωρούν σ’ αυτό.

Για το Δ.Σ .του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Η πρόεδρος

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΣΟΥΠΑΚΗ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer