Είναι απαράδεκτο και προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών οι μαθητικοί αγώνες να στήνονται μπροστά στο ειδώλιο.
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές
Κοινωνία
31/07/2016 | 10:20

Την ώρα που βάλλεται η λαϊκή οικογένεια από τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και ένα σχολείο που περισσότερο εξοντώνει παρά μορφώνει, οποιαδήποτε αντίδραση μαθητών με μορφή αγώνα  ποινικοποιείται.

Αυτό συνέβη και με την παραπομπή σε δίκη τεσσάρων μαθητών του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Σάμης με βάση την καταγγελία της διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία παρά την κατάργηση της εφαρμόζεται και σέρνει στα δικαστήρια τους συγκεκριμένους μαθητές.

Είναι απαράδεκτο και προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών οι μαθητικοί αγώνες να στήνονται μπροστά στο ειδώλιο.

Ο στόχος της κυβέρνησης και των διοικήσεων της εκπαίδευσης είναι η κάμψη του μαθητικού κινήματος, μέσα από την τρομοκράτηση των μαθητών, για την ανεμπόδιστη εφαρμογή των αντιλαϊκών αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των τεσσάρων μαθητών.
  • Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
  • Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για παύση κάθε δίωξης μαθητών που έχει κινηθεί με βάση την (καταργημένη) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Καμία καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων από κυβερνήσεις και διοικήσεις εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους μαθητές.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Η Γραμματέας

Μποφυλάτος Πέτρος             Γρηγοροπούλου Κατερίνα

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer