Σχετικα με το εξωτερικο ουρολογικο ιατρειο στο Νοσοκομειό Ληξουρίου.
«Κόντρα» του Ιατρικού Συλλόγου με τη διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς
Κοινωνία
16/09/2014 | 14:58

Κατόπιν της κοινοποίησης από μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας του Υπ. Αρίθμ. 6821 / 18.08.2014 εγγράφου με Θέμα:Αναγγελία Ουρολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Ληξουρίου – Ορθή Επανάληψη”, καθώς και της δημοσιοποίησης του εν λόγο ζητήματος εκ μέρους της Διοίκησης του ΓΝΚ σε όλα τα τοπικά ιστολογία και σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο ΙΣΚ ως εκ του ρόλου του προκύπτει, επιθυμεί δια της παρούσης να τοποθετηθεί.

Καυτηριάζουμε τη δημόσια διαπόμπευση του μέλους μας στα τοπικά ιστολόγια και σε ραδιοφωνική εκπομπή, από την διοίκηση του ΓΝΚ και τους καλούμε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να προασπίσουν το κύρος και το ρόλο του ιδρύματος το όποιο διοικούν αφού βάλλοντας κατά του Ιατρού και δημοσίου λειτουργού βάλουν και κατά του κύρους του ΓΝΚ. Τους καλούμε δε να πράξουν με σύνεση  τα δέοντα  ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ομαλότητα  που απαιτείται  να διέπει την καθημερινή ιατρική πράξη, με σκοπό να μη διαταραχτεί η ιερή σχέση Ασθενούς – Ιατρού.

Κάθε μέλος του ΙΣΚ έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να απευθύνεται στον Ιατρικό Σύλλογο για οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά την άσκηση της Ιατρικής Επιστήμης και Επαγγελματικής δραστηριότητας.  Επομένως ο Ιατρός απολύτως σωστά και θεσμικά απευθύνθηκε στον ΙΣΚ.

Κάθε Έλλην Πολίτης σύμφωνα με το Σύνταγμα έχει δικαίωμα να προσφεύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη γνωμοδότηση του Κυρίου Εισαγγελέα περί της νομιμότητας οποιασδήποτε  πράξεως, ενέργειας ή δράσης τον αφορά,  δηλαδή όπως ακριβώς και το μέλος μας έπραξε.

Είναι γεγονός ότι από 01.01.2014 το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ληξουρίου είναι διασυνδεόμενο με το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνιας, που σημαίνει ότι τα δυο νοσοκομεία έχουν κοινή διοίκηση.  Στα πλαίσια της διασύνδεσης αυτής  γίνονται επισκέψεις ειδικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων  που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Ληξουρίου από το ΓΝΚ.  Προσφάτως ανακοινώθηκε η διενέργεια εξωτερικών Ιατρείων από την οφθαλμίατρο και τη γυναικολόγο.  Τονίζεται ότι αυτό έγινε μετά από απαίτηση του νοσοκομείου Ληξουρίου και παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής του ΓΝΚ και κατόπιν σχετικής έγκρισης της 6ης ΔΥΠΕ.  Οι Ιατροί δε αυτοί  οφείλουν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους εμμισθεί  εντός του ωραρίου λειτουργιάς του ΕΣΥ.

Εντύπωση προκαλεί γιατι ο εν λόγω συνάδελφος, ποτέ δεν εκκληθεί προφορικώς ή γραπτώς, από τη διοίκηση  του Νοσοκομείου Ληξουρίου τα τελευταία πέντε χρόνια,  που κατέχει τη θέση του επιμελητή Α ουρολογίας στο ΓΝΚ, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επισκέψεων.  Η διοίκηση του νοσοκομείου Ληξουρίου εφόσον διαπίστωσε την ουσιαστική ανάγκη διενεργείας  εξωτερικού ουρολογικού ιατρείου, θα έπρεπε να κινηθεί αρμοδίως και ο συνάδελφος θα ήταν υποχρεωμένος εκ της υπηρεσίας του να πράξει τα δέοντα.

Στην ουσία του θέματος τώρα, τονίζουμε τα έξης: Η περιστασιακή και πλανόδια άσκηση της Ιατρικής από ιατρό ο οποίος ευρίσκεται σε διακοπές αποτελεί ποινικά κολάσιμη πράξη, επιστημονικά απαράδεκτη, εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς ενώ είναι και σαφώς αντισυναδελφική.

Η μετακίνηση Ιατρών του ΕΣΥ και η συνεργασία μεταξύ των μονάδων του ΕΣΥ είναι ζητούμενη και επιβεβλημένη. Φτάνει αυτή όμως να γίνεται  με συγκεκριμένο επιστημονικό στόχο και με ουσιαστικό κοινωνικό όφελος, με αμφίδρομη επικοινωνία και ενημέρωση, οργάνωση και πρόγραμμα,  σε τακτική βάση, καθόλη  τη διάρκεια του έτους και όχι περιστασιακά και με όρους εντυπωσιασμού. Φυσικά τηρώντας πάντα κατά γράμμα τη σχετική νομοθεσία και τους κανόνες λειτουργιάς  του ΕΣΥ.

Τέλος τονίζουμε ότι για οποιαδήποτε Ιατρική πράξη λαμβάνει χώρα στα όρια δικαιοδοσίας του ΙΣΚ,  θα πρέπει εκ των προτέρων ο σύλλογος να ενημερώνεται αλλά και να γνωμοδοτεί σχετικώς.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ                                              ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΣΤΑΜΩ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer