Η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία ΣΔΕ στην Κεφαλλονιά, αποτελεί συλλογική ευθύνη φορέων που εκπροσωπούν θεσμούς της τοπικής πολιτικής και εκπαιδευτικής κοινότητας
Σχετικά με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Κοινωνία
19/04/2014 | 11:10

Τις  τελευταίες   ώρες  πλήθος  ανακοινώσεων-δημοσιευμάτων έχουν δημοσιευθεί στον  τοπικό   τύπο  , σχετικά   με την ‘’Ίδρυση-Λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας  (ΣΔΕ) στην   Κεφαλλονιά’’.

Ανεξάρτητα   από την  σύμφωνη  ή μη  άποψη   του κάθε   πολίτη ή φορέα  για   την αναγκαιότητα  και χρησιμότητα   λειτουργίας  ΣΔΕ στην   Κεφαλλονιά   και με δεδομένο ότι στην σχετική ανακοίνωση  που    αρχικά δημοσιεύτηκε   στον τύπο από  το ΣΔΕ Κέρκυρας  ενέπλεξε   στην αναφερόμενη διαδικασία   το Κέντρο Δια  Βίου Μάθησης  (ΚΔΒΜ)  του  Δήμου Κεφαλλονιάς   , οφείλω   να  ξεκαθαρίσω   τα εξής:

1. To  Kέντρο   Δια   Βίου  Μάθησης  Δήμου Κεφαλλονιάς    σε καμία  περίπτωση δεν   εμπλέκεται    με την ίδρυση   και λειτουργία    του ΣΔΕ , δηλ   δεν είναι ο φορέας    που   δύναται   να υλοποιήσει(εάν και εφόσον)  την λειτουργία  ΣΔΕ  στην Κεφαλλονιά. Η   αναφορά    του ΚΔΒΜ   στην ανακοίνωση   που εξέδωσε    το     ΣΔΕ Κέρκυρας   για   την ίδρυση   ΣΔΕ στην Κεφαλλονιά    και    στην οποία   παρουσιάζει   αυτό   ως φορέα ενημέρωσης   και υποδοχής   αιτήσεων  εγγραφής,  έγινε   πιθανόν με βάση την συνήθη τακτική που ακολουθείται    σε  ανάλογες περιπτώσεις   ίδρυσης  ΣΔΕ  και  σε καμία  περίπτωση   έπειτα   από συνεννόηση του   αρμόδιου συντάκτη  της  ανακοίνωσης, είτε με εμένα (πολιτικός προϊστάμενος) είτε  με τον κ Βουτσινά Φραγκίσκο (υπηρεσιακός  προϊστάμενος) του  ΚΔΒΜ Δήμου Κεφαλλονιάς.

2. Σε  κάθε   περίπτωση    η  απόφαση   για την ίδρυση   και λειτουργία  ΣΔΕ  στην Κεφαλλονιά  , αποτελεί  συλλογική ευθύνη    φορέων  που εκπροσωπούν   θεσμούς   της  τοπικής   πολιτικής   και εκπαιδευτικής   κοινότητας  και   μόνο  ως τέτοια   μπορεί   να  γίνει   αποδεκτή   από την τοπική κοινωνία.

3.Τέλος, είναι δεδομένος ο σεβασμός μου προς την Εκπαιδευτική κοινότητα, την οποία ως Δημοτική Αρχή υπηρετούμε πάντοτε με προθυμία και τιμή.

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Παιδείας

sxoleio

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer