Απαραίτητες διευκρινίσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου "Η Κράνη"
Σχετικά με τα σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας
Κοινωνία
16/02/2015 | 11:38

Κυρίες και  Κύριοι συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι ο εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ, διοργανώνει   σεμινάρια επιμόρφωσης εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας στη Γ κατηγορία επικινδυνότητας, (όπου ανήκουν εστιατόρια, Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εμπορικά καταστήματα, η παροχή υπηρεσιών κ.α.).

Τα σεμινάρια της ΚΡΑΝΗΣ  διεξάγονται στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ και σε χώρο που ευγενικά μας παραχωρεί το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη μιας και κάποιοι, όπως ενημερωθήκαμε, διαδίδουν ότι τα σεμινάριά μας θα διεξαχθούν στο Ληξούρι!! Ακατανόητο γιατί το κάνουν!!

Δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία όπου σταματάνε οι εγγραφές για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια. Τα σεμινάρια οριστικοποιούνται όταν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός ατόμων που θα τα παρακολουθήσουν. Έπειτα ξεκινούν οι εγγραφές για το επόμενο σεμινάριο.

Επιστημονικός υπεύθυνος της ΚΡΑΝΗΣ είναι, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τ.Ε. Κωνσταντίνος Πρέντζας ο οποίος είναι πιστοποιημένος Τεχνικός Ασφαλείας με εμπειρία σε ζητήματα όπως η εκπόνηση της, υποχρεωτικής εκ μέρους των καταρτιζομένων, Γραπτής Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων  και η ορθή συμπλήρωση του Βιβλίου Τεχνικού Ασφαλείας της επιχείρησης.

Έπειτα από επικοινωνία που υπήρξε με τον νέο ελεγκτικό μηχανισμό που ανήκει πλέον η Κεφαλονιά σε θέματα εφαρμογής του ν.3850/2010 για την ασφάλεια και την υγιεινή στην εργασία, το ΚΕΠΕΚ Ηλείας (1ο στην Ελλάδα σε  ελέγχους), σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:

  • Η επιτυχής παρακολούθηση του σεμιναρίου για Τεχνικούς Ασφαλείας και η απόκτηση του πιστοποιητικού δεν σημαίνει τίποτε αν δεν εφαρμοστούν όσα ορίζει ο νόμος!! Έτσι στην απευκταία περίπτωση που σημειωθεί ατύχημα, είτε σε εργαζόμενό σας είτε σε πελάτη σας, εντός της επιχείρησής σας, εάν δεν υπάρχει σωστά συμπληρωμένο το βιβλίο του τεχνικού ασφαλείας και η Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου τότε είστε εξ ολοκλήρου υπεύθυνος χωρίς μάλιστα κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο υπέρ σας αν και εφόσον γίνει δικαστήριο!!!
  • Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση ελέγχου από το ΚΕΠΕΚ.
  • Ακόμα και ασφαλιστική κάλυψη να διαθέτετε για ατυχήματα, να είστε βέβαιοι ότι η μη ορθή τήρηση όσων ορίζει η νομοθεσία, είναι ένας λόγος ώστε να μην αποζημιωθείτε.

Ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ όχι μόνο διοργανώνει τα σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας, αλλά ταυτόχρονα:

Ο επιστημονικός της υπεύθυνος της ΚΡΑΝΗΣ παρίσταται κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων και  :

  • μετά τη λήξη του σεμιναρίου, και εφόσον έρθουν τα πιστοποιητικά επιτυχούς παρακολούθησης, οργανώνει τη συλλογή των απαραιτήτων εγγράφων και την αποστολή τους στο ΚΕΠΕΚ Ηλείας ώστε να λάβει ο κάθε καταρτιζόμενος το Βιβλίο του τεχνικού ασφαλείας
  • αφού έρθουν σφραγισμένα τα Βιβλία τεχνικού ασφαλείας, τα διανέμει και δίνει οδηγίες ορθής συμπλήρωσης του Βιβλίου τεχνικού ασφαλείας στους καταρτιζομένους
  • εκπονεί το ετήσιο πρόγραμμα τεχνικού ασφαλείας για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά και αναλόγως των ιδιαιτεροτήτων της
  • δίνει τεχνική υποστήριξη και υλικό, για την συγγραφή της Γραπτής Εκτίμησης Επαγγελματικού Κινδύνου από τον εργοδότη
  • είναι πάντα κοντά στον συνάδελφο επαγγελματία που έλαβε επιμόρφωση για τεχνική υποστήριξη και συμβουλευτική

Εν κατακλείδι,

ο εμπορικός σύλλογος Αργοστολίου η ΚΡΑΝΗ δεν διοργανώνει απλώς, σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας, αλλά παρέχει σε κάθε συνάδελφο την απαραίτητη υποστήριξη μετά το πέρας της επιμόρφωσης ώστε, κυρίως να εφαρμόσει σωστά όσα ζητάει ο νόμος και επίσης να μην χάνει χρόνο προσπαθώντας να τα βγάλει πέρα με τη «γραφειοκρατική διαδικασία».

Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του προγράμματος κο Κωνσταντίνο Πρέντζα, στη διεύθυνση Βανδώρου 8 Αργοστόλι και στα τηλέφωνα, 2671.27758 και 6978.554144

Αργοστόλι 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος της ΚΡΑΝΗΣ

Σταύρος Σπαθής

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer