Όπως βλέπεται και σε φωτογραφία του e-kefalonia.net οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται σταδιακά οι σκαλωσιές, ωστε να φανεί το κάλλος του ναού και να λειτουργήσει πανηγυρικά.
Σχεδόν έτοιμη η Μητρόπολη Αθηνών
Εκκλησία
28/01/2016 | 10:14

Ετοιμος να λειτουργήσει κανονικά θα είναι σε λίγες μόνο ημέρες ο Καθεδρικός Ναός των Αθηνών. Όπως βλέπεται και σε φωτογραφία του e-kefalonia.net οι εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται σταδιακά οι σκαλωσιές, ωστε να φανεί το κάλλος του ναού και να λειτουργήσει πανηγυρικά.

Έτσι, μετά το 2010, όπου και έκλεισε ο ναός, θα χτυπήσουν ξανά χαρμόσινα τα σήμαντρα του μεγαλοπρεπούς ναού. Εκτός από τις εργασίες στατικότητας, έχουν πραγματοποιηθεί καθαρισμός και αποκατάσταση των γλυπτών, έργα του Φυτάλη (ένας από τους πιο φημισμένους γλύπτες της εποχής εκείνης).

Επιπλέον, έχει γίνει συντήρηση στο τέμπλο και στις φορητές εικόνες. Εξωτερικά, από πλευράς στατικής και αισθητικής, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, εκτός από ένα πολύ μικρό τμήμα. Εσωτερικά, οι τοιχογραφίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 80%.

Όπως αναφέρει σε παλιότερη συνέντεξη του στην “Ορθόδοξη Αλήθεια” ο εφημέριος του ναού π. Θωμάς Συνοδινός, “όλα άλλαξαν. Δεν είναι ένα απλό έργο. Εχει προβλεφθεί και ο ανάλογος φωτισμός και θα φτιαχτεί και ο περιβάλλων χώρος. Πιστεύουμε ότι ο μητροπολιτικός ναός θα είναι αυτός που από την αρχή ήθελαν οι κτήτορες, ένα περίλαμπρο κτίριο, το οποίο θα κοσμεί την πόλη των Αθηνών. Είναι, εξάλλου, ένα σημείο που επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά και δημιουργείται πραγματικά μια ζοφερή εικόνα τόσα χρόνια με τις σκαλωσιές”.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer