Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη σύνδεση της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες με την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σχεδιάζουν εκλογές μέσα στο 2015
Πολιτική
10/09/2014 | 08:10

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη σύνδεση της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες με την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τον αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτείται για την ανάδειξη του νέου ανώτατου πολιτειακού άρχοντα. Ηδη, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει οι σχετικές επαφές, ενώ το σενάριο Κουβέλη δείχνει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ανεξάρτητα, όμως, από το κρίσιμο τεστ του ερχόμενου Μαρτίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρχίσει να σκέφτονται το ενδεχόμενο του εκλογικού αιφνιδιασμού μέσα στο 2015.

Ο πρωθυπουργός, που γνωρίζει όσο κανείς άλλος τα όσα πρόκειται να συμβούν το επόμενο διάστημα, πιστεύει ότι μετά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου χρόνου θα μπορέσει να ζητήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στρατηγική των επιστροφών που ήδη έχουν δρομολογηθεί σε παρασκηνιακό επίπεδο. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο Αντώνης Σαμαράς εξετάζει με θετικό μάτι την ιδέα της διοργάνωσης μιας μεγάλης κομματικής εκδήλωσης, με αφορμή τα 40ά γενέθλια της Ν.Δ. Οι υπέρμαχοι της συγκεκριμένης πρότασης θεωρούν ότι μέσα από αυτή τη γιορτή μπορεί από τη μία να επισφραγιστεί η συστράτευση όσων βρίσκονται εκτός κόμματος και από την άλλη να έρθει πιο κοντά η σημερινή ηγεσία με την προηγούμενη.

Το σενάριο της εκδήλωσης περιλαμβάνει την αποστολή προσκλήσεων σε όλους όσοι έχουν διατελέσει βουλευτές της Ν.Δ. Στον Καμμένο, τον Καρατζαφέρη, τον Ζώη, τον Πολύδωρα, τον Κακλαμάνη κ.ο.κ. Εάν οι προαναφερθέντες ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση του κ. Σαμαρά, αυτομάτως θα εξέπεμπαν και το μήνυμα της ενότητας της παράταξης. Αν και ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, οι πιθανότητες να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση είναι αρκετές. Από κει και πέρα, στη Συγγρού έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να συγκροτηθεί σύντομα ακόμη και εκλογική επιτροπή.

Ενδιαφέρει…
Ο Σαμαράς σκέφτεται σοβαρά τη διοργάνωση εκδήλωσης στην οποία θα υποδεχθεί τα εκτός Ν.Δ. στελέχη.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer