Συζητήθηκαν τα προβλήματα στην εκτέλεση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με βασική επιδίωξη «να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Συσκέψεις σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο για τα έργα του ΕΣΠΑ
Πολιτική
13/10/2014 | 14:28

Συναντήσεις εργασίας σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλου, του Δημάρχου Ζακύνθου Π. Κολοκοτσά, του αντιδημάρχου Κεφαλονιάς Δ. Λυκούδη, στελεχών της διαχειριστικής αρχής και των τεχνικών υπηρεσιών των δύο δήμων και της περιφέρειας.
Συζητήθηκαν τα προβλήματα στην εκτέλεση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με βασική επιδίωξη να ολοκληρωθούν κατά το συντομότερο δυνατόν με ποιοτικές προδιαγραφές «και μην χαθεί ούτε ένα ευρώ», όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε άλλο χρόνο να περάσει σε βάρος των έργων που εκτελούνται, ενώ παράλληλα θα ακυρώσουμε τις αδυναμίες που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση που αποδεδειγμένα απέτυχε να αξιοποιήσει το δυναμικό που διέθετε», δήλωσε ο Θ. Γαλιατσάτος.
«Σύνθημα μας είναι να δουλεύουμε με στόχους, να προχωράμε με ελέγχους και να εκφράζουμε τη πίστη μας ότι έως το τέλος του χρηματοδοτικού προγράμματος, 31.12.2015, θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις απώλειες από τα πέτρινα χρόνια της Π.Ι.Ν.».
Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για Αλυκές –Ξύγκια και οδική ασφάλεια
Ο περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κατά την παραμονή του στη Ζάκυνθο υπέγραψε δύο συμβάσεις για σημαντικά έργα, όπως η διάνοιξη του δρόμου Αλυκές –Ξύγκια προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ και η οδική ασφάλεια Ζακύνθου προϋπολογισμού 4,3 εκ ευρώ
Επίσης ο κ.Γαλιατσάτος είχε συναντήσεις με τουριστικούς και άλλους φορείς με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν ενώ τέθηκε και το αίτημα δημιουργίας κολυμβητηρίου στην περιοχή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer