Τα μέλη και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα αδιαπραγμάτευτο χρέος: Να κάνουν Πράξη την ελπίδα που εναποθέτει ο λαός στα χέρια της νέας διακυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ: “Πολιτική ή ρουσφέτι;”
Πολιτική
15/01/2015 | 15:05

Η ΝΔ  που η πολιτική της οδήγησε στην εξαθλίωση και στη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, εμφανίζεται μπροστά στις εκλογές σαν εκείνη που μπορεί να λύσει τα προβλήματα των ανθρώπων, που η ίδια δημιούργησε. Και ο τρόπος της, όταν η πολιτική της αποτελεί το φερέφωνο της Τρόικας, είναι το προσωπικό τηλεφώνημα σε αυτούς που έχει ρίξει στο χώμα και η υπόσχεση ότι θα διορίσει.

Ενδιαφέρονται» για τον άνθρωπο  αυτοί που σε εθνικό επίπεδο συνέβαλλαν στη φτωχοποίηση των ανθρώπων και που σε τοπικό επίπεδο αδιαφόρησαν κι αδιαφορούν για όσους έχουν πρόβλημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών, γιατί το θέλει ένας λαός που από τη μια στιγμή στην άλλη περιήλθε σε κατάσταση φτώχιας. Οι επίσημοι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Εκατομμύρια άνεργοι, οφειλέτες, ανασφάλιστοι βιώνουν την αθλιότητα της πολιτικής της ΝΔ και των συγκυβερνήσεων και κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να αναστρέψουν το νοσηρό κλίμα με το προσωπικό ρουσφέτι και το όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον. «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μελι».

Υπόσχονται τοπικά αυτό που δεν έκαναν σαν κυβέρνηση, τώρα, που δεν πρόκειται να είναι ξανά κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  αποτελούμενος από ανθρώπους που βιώνουν τα ίδια προβλήματα με την πλειοψηφία των συμπολιτών, ήταν παρών σε όλους τους αγώνες και σε όλα τα μεγάλα ενωτικά κινήματα των ανθρώπων που γέννησε η ανάγκη  για αντίσταση στη λαίλαπα των διεθνών δανειστών και των ντόπιων πολιτικών οργάνων τους, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία της ΝΔ. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές είναι η κατάληξη αυτών των αγώνων ενός λαού που ενώθηκε και βγήκε στις πλατείες και στους δρόμους, με  γνώμονα  το κοινό συμφέρον.

Και τολμούν να μιλούν για επίλυση προβλημάτων οι άνθρωποι που απουσίαζαν επιδεικτικά, στηρίζοντας μια πολιτική που στο νηφάλιο και δίκαιο αίτημα απαντούσε με ξύλο και επιπλέον νόμους εξαθλίωσης. Οι νοικοκυραίοι, οι άνεργοι, η μεσαία τάξη, που εξαθλιώθηκε, οι άνθρωποι που σε όλη τους τη ζωή δεν ήξεραν τι πάει να πει διαδήλωση, δεν βγήκαν στο δρόμο για να επιστρέψουν στο μαντρί μιας υποτελούς και καταστροφικής πολιτικής. Προχωρούν μπροστά και οδηγούν τη βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε  αυτές  τις εκλογές.

Τα μέλη και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ένα αδιαπραγμάτευτο χρέος: Να κάνουν Πράξη την ελπίδα που εναποθέτει ο λαός στα χέρια της νέας διακυβέρνησης.

Και υπάρχει μόνο ένας τρόπος:

Ο λαός που παραδέρνει να συνεχίσει να απαιτεί επίλυση των δικών του αναγκών και να στηρίζει τα δικά του αιτήματα, κλείνοντας τα αυτιά και την πόρτα στους υποκριτές και φαρισαίους που νομίζουν ότι με τον τρόπο του παλαιοκομματισμού μπορούν να  τον εξαπατήσουν.

Η πρώτη πολιτική πράξη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μία, σαφής, ξεκάθαρη και απευθύνεται, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του καθένα, σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα με το τι θα ψηφίσουν:

Ανοίγουμε τα αυτιά μας, τις καρδιές μας και τις πόρτες των γραφείων μας σε όσους το έχουν ανάγκη. Ακούμε και καταγράφουμε το πρόβλημα, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες του καθένα και όλων, για να συνδιαμορφώσουμε τις λύσεις και να στηρίξουμε τις προτάσεις των εξαθλιωμένων και περιφρονημένων κάθε κατηγορίας.

Είναι η ΝΔ που φόρτωσε με χρέη τους πολίτες, στηρίζοντας τράπεζες, διαμορφώνοντας επαχθείς ασφαλιστικές εισφορές και φορολογώντας ακόμα και τον άστεγο και τον άνεργο. Είναι η ΝΔ που αρνήθηκε να δει το πρόβλημα και απειλούσε με κατασχέσεις περιουσίας, χωραφιού και σπιτιών όσων, χωρίς δική τους υπαιτιότητα και με κυβερνητική ευθύνη, αδυνατούν να εξοφλήσουν. Είναι η τοπική ΝΔ και το Δημαρχείο, που δεν βρήκε ποτέ το χρόνο να δει ποια είναι τα προβλήματα των ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια, ενώ περίσσεψε χρόνος για δηλώσεις στήριξης μιας άθλιας πολιτικής.

Είναι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πάντα παρούσα στους αγώνες των «αγανακτισμένων», στις κινητοποιήσεις και στις οργανώσεις των «οφειλετών», που δεν πρέπει να χρωστούν παρά μόνο στον εαυτό τους, στα παιδιά τους και την πατρίδα.

Είναι η ΝΔ,  που αφαιρώντας χρήμα από την κοινωνία και τις αγορές, με νόμους και φορολογία, μείωσε το εισόδημα του 93,7% των νοικοκυριών, προκάλεσε κατάρρευση του κύκλου εργασιών και οδήγησε εκατομμύρια στην ανεργία. Πότε ήρθε σε επαφή με όλον αυτό τον κόσμο η τοπική ΝΔ;

Είναι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις, κλείσιμο καταστημάτων και απεργίες ενάντια σε αυτή τη διαδικασία φτωχοποίησης.

Είναι η ΝΔ, που διαλύοντας τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας, στο όνομα μιας λιτότητας για τους πολλούς και η οποία  πλουτίζει τους ελάχιστους, δημιούργησε μια Ελλάδα ανασφάλιστων. Τι έχει κάνει η τοπική ΝΔ για το θέμα αυτό, πέρα από την σιωπή και την παροχή στήριξης;

Είναι η οργάνωση και οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν μέρος σε διαδικασίες αλληλεγγύης, σε κινήματα χωρίς μεσάζοντες, στις μάχες ενάντια στη συρρίκνωση του ΤΕΙ, στον αγώνα να μην κλείσει η «Καμπάνα», ενάντια στις κατασχέσεις, για να μην αυξάνεται η ανεργία,  να μειωθεί το κόστος της ζωής, να σωθούν σπίτια από τις ορέξεις του κράτους των τραπεζιτών, να μην κλείσουν κι άλλα μαγαζιά, να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και να τονωθεί η παραγωγή.

Με αυτή τη γνώση και με επίγνωση της ευθύνης που μας αναθέτει σε τούτες τις εκλογές ο λαός, συνεχίζουμε, για τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το «Κανένας άνεργος, κανένας ανασφάλιστος, κανένας άδικα οφειλέτης, καμιά απαλλοτριωμένη περιουσία». Κι ως τότε δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας, την ώρα που θα είμαστε κυβέρνηση, να υπάρχουν άνθρωποι που πεινούν ή που μένουν μόνοι, όταν έχουν την ανάγκη μας.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer