Η αλήθεια είναι ότι το έργο βρίσκεται «πίσω» δυόμιση μήνες τώρα, με το χειμώνα και τις λοιπές καταγγελίες μπροστά μας!
ΣΥΡΙΖΑ Κρανιάς για έργα πλατείας: “Αμέλεια, άγνοια(;) και προχειρότητα!”
Πολιτική
22/12/2016 | 14:15

Χωρίς να θέλουμε να αντιπαρέλθουμε στην ανάγκη υλοποίησης του έργου της αναμόρφωσης της κεντρικής πλατείας Αργοστολίου  (εφόσον τώρα πια έχει επιλεχθεί και  δρομολογηθεί), οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο αρμόδιος για την υλοποίηση των τεχνικών έργων Αντιδήμαρχος, δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την καθημερινότητα του πολίτη καθώς και μία σειρά από άλλα ζητήματα, με αποτέλεσμα μία προβληματική κατάσταση που αφορά στα θέματα κυκλοφορίας και στάθμευσης και, κυρίως,έναν έντονο προβληματισμό αν το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Η δική μας άποψη είναι ότι αν το έργο ξεκινήσει μέχρι στα τέλη Ιανουαρίου, θα είναι έτοιμο στα μέσα Ιουνίου.Αν δεν συμβεί αυτό είναι πολύ πιθανό το Αργοστόλι, αλλά και το νησί συνολικά, να υποστεί μια όχι ευκαταφρόνητη υποβάθμιση κατά την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς το κεντρικότερο σημείο του θα είναι περικυκλωμένο από λαμαρίνες. Έστω, όμως, ότι όλα πάνε καλά  και λίγο πριν τελειώσει η χρονιά ξαναρχίσουν οι εργασίες στην πλατεία! Τι μας διαβεβαιώνει ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά και ότι κάποια από τις επόμενες σοβαρές καταγγελίες δεν δημιουργήσει ξανά πρόβλημα στο έργο;Οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής; Μα η Δημοτική Αρχή έχει τις ευθύνες της για την μέχρι σήμερα καθυστέρηση. Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος μας έλεγε ότι έχουν φροντίσει για την νομική και τεχνική θωράκιση του έργου προκειμένου να μην μπορεί να διακοπεί. Δεν πρόλαβε να τελειώσει την κουβέντα του και είχαμε μία «βροχή» καταγγελιών σε πολλά επίπεδα οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει τη μη έναρξη του έργου .(Ειρήσθω εν παρόδω,  οι συγκεκριμένες λαμαρίνες αποτέλεσαν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια όταν λίγο μετά την αρχική τους τοποθέτηση, δυνατοί άνεμοι της παρέσυραν με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν πεζοί και διερχόμενα οχήματα).

Η διαχείριση των αποβλήτων των εκσκαφών είναι σαφέστατη διαδικασία, δε χρήζει παρερμηνειών, δεν τροποποιήθηκε πρόσφατα και ισχύει από το 2010 και άρα πραγματικά απορούμε γιατί η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να έχει εξασφαλίσει την λήψη των απαιτούμενων μέτρων που η νομοθεσία μας προβλέπει χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Μας κάνει, επιπλέον, εντύπωση γιατί η Δημοτική Αρχή «παίρνει πάνω της» αυτό το ζήτημα χωρίς να αποδίδει ευθύνες στον ανάδοχο του έργου… Η αλήθεια είναι ότι το έργο βρίσκεται «πίσω» δυόμιση μήνες τώρα, με το χειμώνα και τις λοιπές καταγγελίες μπροστά μας!

Εμείς μέχρι σήμερα μόνο «θωράκιση» δεν είδαμε! Αμέλεια, άγνοια(;), και προχειρότητα είδαμε. (π.χ. η πιάτσα  των Ταξί που βρισκόταν στην κεντρική πλατεία έχει μεταφερθεί παράτυπα επί της οδού Κ. Βεργωτή και  σταθμεύει με φορά αντίθετη προς τη λωρίδα κυκλοφορίας στην οποία βρίσκεται).

Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να έχει εξετάσει το περιεχόμενο των υπόλοιπων καταγγελιών και αν ναι να έχει τις λύσεις που χρειάζονται προκειμένου, και εφόσον προσπεραστεί το εμπόδιο των μπαζών, να μη διακοπεί εκ νέου το έργο. Αλλιώς θα έχει την κύρια-για να μην πούμε την μοναδική- ευθύνη για τις κοινωνικές συνέπειες…

Αργοστόλι, 22 Δεκεμβρίου 2016
Ο.Μ. Κραναίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer