Στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων τα μικρά νησιά απειλούνται με «εξαφάνιση»
ΣΥΡΙΖΑ: «Θλιβερά γεγονότα εκτυλίσσονται στην Ιθάκη»
Πολιτική
13/11/2013 | 17:38

Θλιβερά  γεγονότα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Ιθάκη με το νησί να κινδυνεύει να μείνει σχεδόν αποκλεισμένο λόγω της κατάργησης  του δρομολογίου Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και της ριζικής περικοπής  του δρομολογίου Ιθάκη-Πόρου-Κυλλήνη. Οι Θιακοί αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Αθήνα μέσω …..Λεχαινών και να επιστρέφουν στην Ιθάκη μέσω…. Αγρινίου. Οι επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, στις οικονομικές  και παραγωγικές δραστηριότητες, στην κοινωνική ζωή είναι ανυπολόγιστες.
Στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων τα μικρά νησιά δεν αντιμετωπίζουν απλώς τα ανυπέρβλητα εμπόδια των αντιαναπτυξιακών και αντινησιωτικών πολιτικών των προηγούμενων χρόνων αλλά κυριολεκτικά απειλούνται με «εξαφάνιση» .
Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης,  του Περιφερειάρχη και του Δήμου  Ιθάκης είναι τεράστιες. Το αρμόδιο υπουργείο δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους εφοπλιστές και να τους κάνει να αναλάβουν  τις ευθύνες τους απέναντι στα νησιά, ιδιαίτερα τους δύσκολους μήνες του χειμώνα, ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων επί μακρόν παρακολουθεί άπραγη, ενώ σε πολλές περιπτώσεις  χειροκροτεί μάλιστα, τις αποφάσεις της  μνημονιακής συγκυβέρνησης,  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες προκαλούν ερήμωση στα νησιά μας και σπρώχνουν την κοινωνία ακόμα πιο βαθιά στην απελπισία.

ithaki

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer