Τέτοιου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες, δεν προσφέρουν τίποτα άλλο από την αύξηση της φίμωσης των ιδεών, της καταπίεσης, της τρομοκρατίας και ανάδειξης ενός συστήματος που μας πηγαίνει σε άλλους ατραπούς του παρελθόντος
ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτη ενέργεια η παραπομπή των μαθητών στον εισαγγελέα
Πολιτική
16/07/2016 | 19:05

Είναι απαράδεκτη η ενέργεια παραπομπής των τεσσάρων μαθητών στον εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία της διευθύντριας του Γυμνασίου Σάμης, επειδή πρωτοστάτησαν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Και μάλιστα εν έτει 2016, όταν πιστεύαμε ότι έχει πια εμπεδωθεί η Δημοκρατία στην Πατρίδα μας, και το δημοκρατικό φρόνημα μεταλαμπαδευόταν από τους δημόσιους λειτουργούς στους μαθητές-παιδιά μας.

Τέτοια ζητήματα πρέπει να συζητιούνται και να λύνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα των σχολείων,  (σχολικό συμβούλιο, σύλλογο διδασκόντων, γονέων και μαθητικές κοινότητες). Η προσπάθεια αυτή ποινικοποίησης και τρομοκράτησης των κινητοποιήσεων της νεολαίας για μια καλλίτερη εκπαίδευση, για το δικαίωμα στην ζωή, στην παιδεία, στην εργασία, είναι μια διαφορετική αντίληψη,  μια νοοτροπία  που δεν τιμά το λειτούργημα των εκπαιδευτικών.

Τέτοιου είδους αντιλήψεις και νοοτροπίες, δεν προσφέρουν τίποτα άλλο από την αύξηση της φίμωσης των ιδεών, της καταπίεσης, της τρομοκρατίας και ανάδειξης ενός συστήματος που μας πηγαίνει σε άλλους ατραπούς του παρελθόντος, από τους οποίους η Πατρίδα μας πέρασε ανεπιστρεπτί προ πολλού.

Είμαστε για μια ακόμη φορά υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τέτοιες αντιδραστικές ενέργειες και να εγκαλέσουμε την Διευθύντρια στην απόσυρση της καταγγελίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατάργησε τον Νόμο Αρβανιτοπούλου, πρέπει να βάλει τέλος σε τέτοιες είδους συμπεριφορές, που προσβάλουν την Δημοκρατία, τον πολιτισμό μας και να σταματήσει πάραυτα όλα αυτά τα μαθητοδικεία.

Γεράσιμος Βασιλάτος

Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer